Učlanite Pajtića u SNS, a u julu neka se spremi…

0
860

pajtic-i-pastorOvakvu informativnu stranačku službu nije čak ni Vučić zaslužio. Taman kad pomisliš da ne mogu gluplje, iznenade, na dnevnom nivou. Jučerašnje saopštenje SNS-a koje je TANJUG uredno preneo ne može se ni komentarisati, treba ga samo čitati i opet čitati, pažljivo i s razumevanjem, dabome. Kako TANJUG javlja: „Srpska napredna stranka pozvala je predsednika vojvođanske vlade i predsednika Demokratske stranke Bojana Pajtića da prestane sa kritikom aktuelne vlasti, poručivši mu da će demokrate, ako tako nastave, izgubiti i sadašnjih šest odsto podrške građana i nestati sa političke scene.

SNS je, reagujući na današnje Pajtićeve kritike, pozvala Pajtića da ostavi ljude kojima je narod ukazao poverenje da rade svoj posao, istovremeno ga pozvavši da smanji odlaske u solarijum ‘koji očigledno utiče loše na njegovu moć rasuđivanja i zdravorazumskog ponašanja’.

‘Srpska napredna stranka nudi svaku vrstu pomoći Bojanu Pajtiću koji više ne može da kontroliše ni svoje izjave, ni svoje misli. Nudimo pomoć jer je Srbiji potrebna jaka opozicija, koja će na konstruktivan način vršiti nadzor nad svime što premijer i SNS kao najjača stranka rade. Ako ovako nastave, demokrate će uskoro izgubiti i sadašnjih šest odsto podrške građana, i nestati sa političke scene’, navodi se u saopštenju.

Naprednjaci su dodali i da Pajtićevo kritikovanje Briselskog sporazuma predstavlja ‘vrhunac njegovog ludila’.”

Eto, to je saopštenje stranke koja je je ostvarila više nego ubedljivu pobedu na izborima.SNS-logo Ne zna se šta je veća sramota. Da li to što lider opozicione stranke kritikuje vladu, što se kvarcuje u solarijumu ili što više ne kontroliše svoje izjave i misli. Toliko žuči, a mogli su jednostavno da pozovu Pajtića da se učlani u SNS. Tako oni razumeju političku borbu i višestranačje: “Koja bre opozicija, daću ja njima opoziciju!” Ali ne mogu oni biti ni bolji, ni gori od Vučića. Ušli su u ritam – saopštenje dnevno, afera nedeljno. Kako je krenulo, imaćemo vanredno obraćanje naciji premijera jednom sedmično. Tako on zamišlja transparentnost rada vlade. Nije važno šta radimo, važno je da izgleda da nešto radimo. Neka svaki prodavac na pijaci zna da kad ne čita knjige o Angeli Merkel, juri Kosmajca.

Da Vas podsetimo:  Teniski centar Novak nalazi se u neposrednoj blizini Kalemegdanske tvrđave i Spomenika braniocima Beograda, uz trasu Linijskog parka koji bi trebalo da spoji Brankov i Pančevački most.

Taman očekuješ da iznenada okuplja novinare da saopšti da nam prete nove atmosferske pokore, ili da je Srbiji neko objavio rat, ili da je u Ovčarsko – kablarskoj klisuri viđen NLO, ili da je i ministar Tasovac odlučio da progovori neku, ono ništa – Kosmajac, doušničko rekla-kazala i neke druge basne i poučne priče. Tako mu to dođe: evo Vučića, daj da vidimo na koga ove nedelje udara, ko je kriv u drugoj polovini juna, a ko da se spremi za jul, avgust i tako redom.

Stojan Drčelić

dvaujedan

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime