Udaja žrtve za dželata

1
1078

nato-bilbord-istocno_sarajevo-www.katera.newsIako je svim političkim figurama i marionetama u Federaciji BiH i te kako jasno da se Republika Srpska strogo protivi pridruživanju NATO paktu, agresivna kampanja i propaganda o navodnim “dobrobitima“ koje donosi ulazak BiH u istoimenu alijansu, ne prestaje. Naime, širom Republike Srpske pojavili su se promotivni bilbordi sa afirmativnom porukama kojima se pokušava uticati na svest srpskog naroda koji pruža žestok otpor učlanjenju BiH u organizaciju koja je devedesetih godina prošlog veka Srbiju i Srpsku gađala „milosrdnim“ bombama iz kako su tada govorili humanih razloga. Svesni činjenice da je srpski korpus glavna kočnica daljim NATO integracijama državne zajednice kakva je BiH, moćnici su došli na ideju da pokušaju oslabiti otpor tako što će postepeno putem bilborda, plakata, flajera, audio i video spotova propagirati članstvo kao nešto što je veoma poželjno, dobro, isplativo i nešto što će narodima u BiH da donese progres, sreću i sigurnu budućnost. Samo naivna i bića sklona manipulacijama mogu da poveruju u bajke koje pišu u vojnoj alijansi koja sebe predstavlja kao odbrambeni savez što apsolutno nije istina. Ako je neko savez koji brani svoje članice onda on mora takav u praksi i da egzistira, što nije slučaj sa NATO paktom koji je napadao mnoge zemlje u svetu, a nama najsvežiji primer je bombardovanje SR Jugoslavije bez dozvole i saglasnosti Saveta bezbednosti Ujedinjenih Nacija.

Srbi u Srpskoj šokirani su instalacijom bilborda na kojima piše: „Želim živeti u stabilnoj zemlji – Zato BiH u NATO“. Ispod slogana koji je dobro osmislio tim psiholoških stručnjaka koji odlično poznaju ljudski um na koji se lako može uticati preko poruka na reklamnim panoima, stoje logotipi Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine i NATO regionalnih vežbi koje se održavaju u Sarajevu i Banjaluci.

Da Vas podsetimo:  Apel premijeru i ministrima švedske vlade

Srbi u BiH jednoglasni su u stavu da istoimena zemlja ne treba da se kreće članstvu u alijansi kojoj bi morali da daju svoje sinove, a koji bi bili u obavezi da ratuju širom sveta za interese bezbožnih moćnika koji opterećeni materijalnom pohlepom ne prezaju ni od plana da napadnu Rusiju – našeg najvećeg prijatelja i zaštitnika kako kroz istoriju tako i danas. Sa druge strane, srpski kadar u Ministarstvu odbrane na nivou BiH tvrdi da nije upućen u detalje kampanje koja je podigla na noge srpski narod. Zamenik ministra odbrane BiH Boris Jerinić u izjavi za RTRS rekao je da ne zna ništa i da će da proveri kako se amblem MO BiH našao na promotivnim bilbordima koji najavljuju ulazak BiH u NATO savez.

Sa druge strane, iz Ministarstva odbrane poručili su da su dali saglasnost za postavljanje amblema na bilborde iz razloga što se BiH kreće ka Evropskoj Uniji i NATO-u. Kreće se ali u glavama bošnjačko-hrvatske političke „elite“ koja je u obavezi da ispunjava naređenja „velikih“ koji su okupirali istoimenu zemlju čije vojnike žele da infiltriraju u razne vojne operacije i misije koje obavljaju širom meridijana. Za srpski narod, ulazak BiH u NATO predstavljao bi udaju žrtve za svog dželata i prepuštanje njegovom daljem iživljavanju, silovanju i mučenju bez prava na odbranu. Zbog toga će Srbi biti primorani da svoj stav iznesu na referendumu za koji se zalaže i aktuelno rukovodstvo Republike Srpske, koje smatra da se pitanje članstva u savezu ne može realizovati ako se tom procesu protivi polovina države odnosno Republika Srpska.

Predsednik Srpske Milorad Dodik smatra da je promovisanje članstva u NATO-u propust srpskih predstavnika u zajedničkim institucijama, koji, kako kaže, zaboravljaju da oko tog pitanja postoji konsenzus na koji su i oni pristali – da o tome odlučuju građani Srpske. Dodik je podsetio da oko NATO-a postoji dogovor, te upitao kako je moguće da se onda ovo dešava. Nedopustivo je, kaže Dodik, da se dešavaju takvi propusti, a da srpski predstavnici u zajedničkim institucijama o tome ne znaju ništa. Čini se da su odlučili da se, kako kaže, ne mešaju u svoj posao. (1)

Da Vas podsetimo:  Voljena Srbija... (14) Tužno i sramno, nažalost istinito (4)

Informacija da iza kampanje stoji multimedijalno odeljenje američke ambasade u Sarajevu, nije iznenadilo građane Republike Srpske koji putem društvenih mreža iznose svoje stavove i najavljuju masovan otpor kada za to dođe vreme.

Izgleda da će u Srpskoj biti još mnogo referenduma u danima koji dolaze. Osim ovog o ulasku u NATO alijansu, Srbi pozivaju vlast da raspiše i referendum u vezi knjiženja perspektivne vojne imovine koju BiH želi da prisvoji, a onda verovatno i ustupi onima koji se zalažu da BiH bude deo svite koja seje zlo i smrt po svetu. Da bi NATO aktivirao MAP za BiH neophodno je da perspektivna vojna imovina entiteta bude uknjižena na državu BiH čemu se protivi Republika Srpska koja vodi pravnu bitku za očuvanje svoje zemlje.

U članu 2. Ustava Srpske piše: Teritorija Republike je jedinstvena, nedeljiva i neotuđiva. Sporazum o promeni međuentitetske linije razgraničenja između Republike Srpske i Federacije Bosne i Hercegovine može se izneti na potvrdu putem referenduma u Republici.

Dakle, ono što traži vlast BiH u suprotnosti je sa Ustavom Republike Srpske tako da u praksi ne može da bude sprovedeno nešto što će Srpsku oštetiti za hiljade kvadratnih kilometara strateški važne teritorije. Bitka se nastavlja.

Velimir Remić, glavni i odgovorni urednik rusko-srpske informativne agencije „Gazeta“

www.fsksrb.ru

______________

(1) www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=230137

1 KOMENTAR

  1. Švedska je, kažu, stabilna država. I članica EU. Ali nije članica NATO grupacije. I stabilnost i NATO su suprotni pojmovi. Nestabilnost i neizvesnost se podrzumevaju ako uđemo u NATO.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime