Udario radnicu – kazna 7.000

0
2041

pokrajinski-poslanik-darko-badok-uvrede-grobari-navijaci-partizana-derbiZrenjanin – Pokrajinski poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Darko Bađok kažnjen je sa 7.000 dinara jer ga je Prekršajni sud u Zrenjaninu proglasio krivim zbog fizičkog napada na radnicu Valentinu Nestorović.

Sud je utvrdio da je Bađok 27. novembra 2012. godine u centru Zrenjanina Nestorovićevu udario šakom u glavu i naneo joj lakše telesne povrede, navodi se u presudi.

U obrazloženju presude navodi se da su prilikom određivanja visine novčane kazne kao olakšavajuće okolnosti uzete u obzir činjenice poput toga da Bađok do sada nije kažnjavan kao i da je prijavio mesečnu zaradu od 39.000 dinara.

Valentina Nestorović je rekla da misli da je kazna mogla biti oštrija, ali je dodala da je zadovoljna što je Bađok proglašen krivim.

„Za početak je to dovoljno i ovo je samo prvi korak, jer ću podneti i privatnu tužbu i zbog napada i zbog neisplaćenih zarada“, rekla je Nestorovićeva, koja je radila u Bađokovom kafiću.

Javnost je za incident saznala kada je Nestorovićeva na tribini o nasilju nad ženama, koja je održana u zrenjaninskoj Gradskoj kući krajem novembra 2012. godine, izašla za govornicu i rekla da je pokrajinski poslanik Darko Bađok, koji je i potpredsednik zrenjaninskog odbora SNS-a, fizički napao pošto je od njega tražila zaradu za dvomesečni rad u njegovom kafiću.

Bađok je tada negirao njene navode i tvrdio da je bilo obrnuto, odnosno da je Nestorovićeva fizički napala njega.

Na ovakvu presudu zrenjaninskog Prekršajnog suda, obe strane imaju pravo žalbe.

Beta

like-button.net here

wordpress-themes.org here

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime