Udišemo otrovni vazduh, umiremo od kancera, a „Krizni štab“ ćuti

0
139

Čitam na sajtu RTS-a da je Beograd od jutros drugi najzagađeniji grad na svetu. Posle Dake u Bangladešu.

Zagađeni vazduh u Beogradu / Foto: Beta

Udišu se čestice koje su kombinacija prašine, dima, čađi, kiselina i teških metala, koje dovode do apsorpcije otrovnih materija u krvi, do gljivičnih infekcija, fibroze itd.

Juče valjda ide vest da je Srbija prva u Evropi po broju slučajeva karcinoma dojke i po bukvalno epidemiji kardiovaskularnih oboljenja.

I gde je sada država, stručnjaci iz kriznih štabova, šekleri, konovi i ostali klovnovi, gde su mediji da svakodnevno upozoravaju na ovo, na ovu epidemiju, da daju savete kako da se od ovoga sačuvamo, da preduzimaju preventivne mere, da besplatno leče… Zar ovo nije opasnost po javno zdravlje???

A dve godine ispraše mozgove pričom o koroni koju ugasiše za dan i dok su neki napunili džepove provizijom od vakcina. Oni koji nas navodno štite od smrti, državu pretvaraju u stecište otrova, prljave tehnologije, kancerogenih otpada. Prave nam bolnice i gama noževe i gama zrake i time se diče. I istovremeno nam stvaraju uslove da udišemo otrov i budemo prvi u Evropi po smrtnim oboljenjima… Mi smo stvarno društvo apsurda.

Marko S. Radulović / Foto: Fejsbuk

Lep je dan, prolećni, reklo bi se da je loše da se mrači, ali svakom ko ima bar malo mozga ne može da bude nebitno ako zna da kad je izašao po sunčanom danu udiše zvanično najprljaviji vazduh na svetu i da je svaka druga žena koju sretne možda onkološki pacijent ili svaki drugi čovek kandidat za stentove i baj pasove.

Motka će ovde biti nedovoljna da se sredi stanje.

FB Marko S. Radulović

https://hronograf.net/

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime