Udruženje zamenice predsednika Skupštine Blaca dobilo 16 miliona od Opštine

0
1000
Ilustracija / Foto: pixabay.com

Na predlog Agencije za borbu protiv korupcije za smenu zamenice predsednika blačke Skupštine Nevene Pešić, iz opštine i dalje nema odgovora. Pešićeva je u isto vreme obavljala tu, ali i funkciju zastupnika Humanitarne ogranizacije „Pružena ruka“, kojoj je iz opštinskog budžeta dodeljeno preko 16 miliona dinara, a o sukobu interesa nije obavestila Agenciju.

Kako između zamenice predsednika Skupštine Opštine i predsednika Opštine, prvog čoveka Opštinskog veća, koje donosi odluke o raspodeli novca, postoji odnos zavisnosti, kako piše u rešenju Ag31encije, Pešićeva je, navode, u konkretnom slučaju bila u sukobu interesa.

Svi potpisani ugovori između Opštine i Udruženja predstavljaju sukob interesa jer je postojao privatni interes koji je mogao da utiče na vršenje javne funkcije. Zamenica predsednika Skupštine opštine na ovaj način je ugrozila javni interes, zbog čega se predlaže njeno razrešenje – navodi se u Rešenju Agencije.

Novac je ovom Udruženju, čije je sedište bilo na njenoj privatnoj adresi, isplaćivan u toku 2016. i 2017. godine, a ukupno je projektima dodeljeno 16.196.000 dinara.

Novinari Južnih vesti pokušali su da dobiju komentar i od same Nevene Pešić, ali je ona rekla da „nema nikakav komentar“.

Iako je Agencija predložila smenu zbog kršenja nekoliko odredbi Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije, Pešićeva se i dalje nalazi na istoj funkciji, što potvrđuje i podatak sa zvaničnog sajta Opštine Blace.

A. K.
Izvor: Južne vesti

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime