ufff… ovo boli: Narodna stranka o glavnom urbanisti

0
404

„Trenutni Glavni urbanista grada Kragujevca, Ivan Marković dobio je licencu broj 200I0060219 odgovornog urbaniste za rukovođenje izradom urbanističkih planova i urbanističkih projekata na osnovu falsifikovane potvrde poslodavca o radnom iskustvu. To dokazuje dokumentacija koju je Narodna stranka u Kragujevcu dobila od Inženjerske komore Srbije na osnovu Zakona o dostupnosti informacija od javnog značaja“ kaže se u saopštenju ove stranke.

-Naime, u dostavljenoj dokumentaciji koju nam je Inženjerska komora Srbije poslala nalazi se i potvrda poslodavca o radnom iskustvu u kojoj piše da je Ivan Marković u Ortačkoj radnji za projektovanje „Krug projekt“ Kragujevac bio angažovan od 01.01.2008. do 01.08.2018. godine. Ovu potvrdu je „pod punom krivičnom i materijalnom odgovornošću“ potpisao i overio Zoran Milojković a sama potvrda je izdata „za utvrđivanje ispunjenosti uslova za izdavanje Licence 200 – odgovorni urbanista za rukovođenje izradom urbanističkih planova i urbanističkih projekata“. Uvidom u javno dostupnu bazu privrednika na sajtu Agencije za privredne registre može se videti da je Ortačka radnja za projektovanje građevinskih i drugih objekata „Krug projekt“ iz Kragujevca izbrisana iz registra još 07.03.2011. godine. Tako je Ivan Marković umesto navedenih 10 godina i 7 meseci u ortačkoj radnji sa Zoranom Milojkovićem mogao da radi 4 godine i 2 meseca. Dodajemo i to da Inženjerska komora Srbije ne poseduje informacije da li se Ortačka radnja „Krug projekt“ koju je Ivan Marković vodio zajedno sa svojim tastom Zoranom Milojkovićem bavila urbanističkim projektima-kaže se u saopštenju narodnjaku.

Da postoje nepravilnosti u radnoj biografiji gospodina Ivana Markovića, GrO Narodne stranke u Kragujevcu je više puta predočavao kako javnosti tako i nadležnima u Skupštini grada Kragujevca. U pisanom obraćanju Predsedniku skupštine grada Miroslavu Petrašinoviću i gradonačelniku Nikoli Dašiću tražili smo da se preispita odluka o imenovanju Ivana Markovića za Glavnog urbanistu grada Kragujevca.

Da Vas podsetimo:  TIJANIĆ: Čeda, uhvaćen u flertu sa snajperom

Pored toga predstavnici Narodne stranke su 26.11.2020. godine zvanično poslali dopis odborničkim grupama Zajedno za Šumadiju – Zdrava Srbija, 300 Kragujevčana – Pokret volim selo svoje i drugima u kojem smo skrenuli pažnju na problematičnu biografiju Ivana Markovića a koji su odborničke grupe ignorisale i tako se stavile u jasnu službu podrške Srpskoj naprednoj stranci.

S obzirom da je počinjeno krivično delo falsifikovanja službene isprave tražimo od nadležnih da u što kraćem roku reaguju i da Ivan Marković bude smenjen kao i da odgovorni snose zakonske posledice. U slučaju da se nadležni ogluše o ovaj zahtev Narodna stranka u Kragujevcu će preduzeti neophodne i zakonom predviđene korake.

Ovaj skandal predstavlja još jedan dokaz da Srpska napredna stranka nema kvalitetne kadrove koji mogu obavljati odgovorne funkcije u gradskoj vlasti.

Narodna stranka smatra da je pred građanima dužna da ukaže na činjenična stanja, eventualne propuste i da traži da gradska vlast radi po zakonu, kaže se u saopšteju.

Izvor: UCENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime