Ugljanin preti Srbiji!

1
826

ugljaninNezadovoljna bezbednosnom situacijom u Novom Pazaru, a posebno radom policije i brojnim nerazjašnjenim ubistvima, Stranka demokratske akcije Sandžaka (SDA) organizovala je u centru grada skup nazvan „Za pravnu sigurnost i evropsku budućnost“. Sa tog skupa je Sulejman Ugljanin, lider ove stranke i ministar u Vladi Srbije, poručio načelniku ovdašnje Područne policijske uprave Draganu Terziću da je krajnje vreme da ode sa ove funkcije, jer su Novom Pazaru, kako je naglasio, potrebni sposobni i čestiti policajci.

– Moramo promeniti nacionalnu strukturu u policiji i pravosuđu i one koji loše rade. Bošnjaka mora biti više u ovim i drugim državnim organima, moraju se ispoštovati još mnoga druga prava Bošnjaka – rekao je Ugljanin. On je najavio i da će se usprotiviti prijemu Srbije u EU ako se ne reše ta pitanja.

Početak kampanje

Na skupu su govorili Fuad Baćićanin, Enis Imamović i Bajro Gegić. Među prisutnima je viđen i reis IZ Srbije Adem Zilkić. Mada izbori još nisu raspisani, skup SDA mnogi u Novom Pazaru su doživeli kao početak predizborne kampanje.

– Ja ću tražiti da se zaustavi prijem Srbije u Evropsku uniju dok se sva prava Bošnjaka ne reše. Kao predsednik jedne legitimne bošnjačke stranke neću dozvoliti prevaru i neću se zadovoljiti kozmetikama, a ljudi da pate u kućama – naglasio je Ugljanin. On ipak veruje da će ova vlada, koja je, kako je rekao, imala hrabrosti i volje da nakon 15 godina razreši ubistvo Slavka Ćuruvije, rešiti mnoge nerazjašnjene zločine u Sandžaku i time učvrstiti poverenje između Sandžaka i države.
Ugljanin je ranije tražio da Terzić ode iz Novog Pazara, čak mu je poručivao da treba da ode i iz Srbije, a povod za tadašnje Ugljaninove optužbe bilo je privođenje njegovog sina (srednjoškolca) za koje se kasnije ispostavilo da je bilo po zakonu.
Odmah posle mitinga, SDA je izdala i zvanično saopštenje u kome se ne pominje Terzić, ali se naglašava da se SDA dvadeset godina zalaže za demokratiju, pravnu državu i borbu protiv kriminala, za ravnopravnost i poštovanje prava nacionalnih manjina i da je ovaj skup bio poziv na razum i civilizacijsku zaštitu građana od bahatih pojedinaca.

Vesti online

like-button.net here

wordpress-themes.org here

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime