UGURAO JE PORFIRIJE: Estradni psiholog predstavlja crkvu u REM-u

1
1774

Skupština Srbije izabrala je danas Aleksandru Janković ispred crkava i verskih zajednica za člana Saveta Regulatornog tela za elektronske medije, dok nijedom od predloženih kandidata ispred nadležnog odbora Skupštine Vojvodine nije dala podršku.

porfZa člana Saveta Regulatornog tela za elektronske medije “rukopoložena” je Aleksandra Janković, estradni psiholog i nekadašnja poslanica Srpskog pokreta obnove iz devedesetih godina.

“Rukopoložena“ jer za je za njenu u potpunosti neobrazloženu inauguraciju za člana Saveta REM-a zaslužan mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije koji ju je kao “svoju naslednicu” stavio na listu kandidata koju prelažu crkve i verske zajednice, saznaje Teleprompter.rs od izvora iz REM-a.

Jankovićeva će u Savetu REM-a zameniti vladiku Porfirija, kome je, kao i Karadžiću, mandat istekao sredinom februara.

Kako Teleprompter.rs saznaje, Jankovićeva je bliska prijateljica Zorane Šujice, akademske slikarke poznate po učešću u “Velikom bratu” koja je nedavno, takođe Porfirijevom zaslugom, postavljena u Upravni odbor RTS-a.

Pored Jankovićeve, kandidat ispred crkava i verskih zajednica bio je još i Nenad Drašković, dok je nadležni odbor Skupštine Vojvodine kandidovao Vladimira Borovića i Sinišu Isakova, od kojih nijedan nije dobio podršku da zameni Gorana Karadžića u tom telu.

Sa dnevnog reda sednice je skinuta lista kandidata koju su predložila nevladina udruženja čiji su ciljevi ostvarivanje slobode izražavanja i zaštite dece a na kojoj su za Savet REM-a bili predloženi Snežana Stojanović Plavšić i Milan Antonijević.

Usvojena je odluka o prestanku funkcije Ristivoju Đokiću članu Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki, a za predsednika UO Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge izabran Dragan Kovačević, dok je za njegovog zamenika izabran Petar Stijović, a za članove Danka Martić, Vladimir Krstić, Dejan Marković.

Teleprompter.rs / Tanjug

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime