Uhapšen pa oslobođen

0
3514

ZATAŠKANO: Uhapšen Vučićev saradnik zbog 1.338 tona duvana pa odmah oslobođen

Kako Teleprompter.rs ekskluzivno saznaje iz naprednjačkih izvora iz Pećinaca, pre nekoliko dana uhapšen je premijerov blizak saradnik zbog ilegalne prodaje 1.338 tona duvana. Odmah je pušten na slobodu.

QNmtl1J

Mediji su 8. januara 2015. godine objavili vest da je u akciji policije otkriveno čak 1.338 tona duvana koji je bio namenjen ilegalnoj preprodaji. Duvan je zaplenjen u fabrici prilikom dopreme radi prerade, a duvan je trebalo da bude dalje prodavan u nelegalnim tokovima.

U zajedničkoj akciji pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, BIA i Poreske policije, uhapšeno je 12 osoba koje su ostvarile protivpravnu imovinsku korist od preko 490 miliona dinara, a budžet Republike Srbije oštetili za oko 139 miliona dinara.

Među uhapšenima je i Vučićev saradnik.

U akciji policije uhapšeni su:

– M.Ž. odgovorno lice AD Duvan iz Ljubovije

– Đ.R. odgovorno lice PD Kopeks, DOO Novi Sad

– M.V. vlasnik agencije za konsalting i menadžment MZ iz Ljubovije i član komisije za otkup duvana AD Duvan

– D.P. registrovani proizvođač duvana sa područja opštine Pećinci

– M.P. proizvođač duvana sa područja opštine Pećinci

– M.Ć. registrovani proizvođač duvana iz Kaća

– I.R. komercijalista PD Kopeks DOO Novi Sad

– V.D. tehnolog u proizvodnji AD Duvan iz Ljubovije

– I.S. magacioner u AD Duvan iz Ljubovije

– N.J. radnik u proizvodnji AD Duvan Ljubovija

– G.D. službenik PD Kopeks DOO Novi Sad

– P.S. tehnolog PD Kopeks DOO Novi Sad

Ko je M.P?

Da li ste primetili da su mediji za svakog osumnjičenog objavili inicijale i naziv firme, ali za izvesnog M.P. iz Pećinaca ne piše naziv firme?

Da Vas podsetimo:  Prevare sa izbornim listama: Kako možete da proverite da li je neko zloupotrebio vaš potpis?

Kako Teleprompter.rs saznaje iz naprednjačkih izvora iz Pećinaca, reč je o Miloradu Pantiću, vlasniku firme “Luki komerc” iz Pećinaca. Prema pisanju lokalnih medija u avgustu prošle godine, Aleksandar Vučić je Milorada Pantića postavio na čelo Opštinskog odobra SNS-a u Pećincima na predlog Izvršnog odbora SNS-a.

Pantić slovi za Vučićevog bliskog saradnika.

Naš izvor iz Pećinaca dodaje da sve lokalne službe i javna preduzeća nabavke materijala obavljaju preko “Luki komerc”.

Saznajemo da je Pantić pušten iz pritvora ubrzo nakon hapšenja, međutim, o tome mediji nisu izveštavali. Da, čovek koji je uhapšen na osnovu istrage MUP-a, BIA i Poreske uprave za ileglanu proizvodnju više od hiljadu tona duvana, pušten je iz pritvora.

Baš je interesantno da je “zvaničnim” medijima promakla ova informacija. Još je čudnije to što u medijskim izveštajima nije napisan pun naziv preduzeća samo pored inicijala M.P.

Imao veze i sa DS-om i Dinkićem

Na lokalnim izborima pre 2012. godine Milorad Pantić i rođeni brat Živorad imali su dva mandata i sve četiri godine bili su u vlasti sa Demokratama i tadašnjim G17 plus. Međutim, Živorad je sa svojih pet odbornika nakon izbora 2012. godine odlučio da se okrene snagama koje su činile tadašnju Vladu Srbije (Dačić premijer, Vučić PPV).

“Luki komerc”

“Luki komerc” je 1989. godine osnovan kao trgovina, ali je firma u međuvremeno znatno razvila svoju delatnost. Osim prodavnica robe široke potrošnje, preduzeće po mnogim mestima u Sremu drži salone nameštaja i bele tehnike, poljoprivredne apoteke i stovarišta građevinskog materijala.

“Luki komerc” poseduje i farmu koka nosilja i pekaru, bavi se proizvodnjom robe široke potrošnje, a ima i sopstvenu autoškolu, štampariju i turističku agenciju.

“Luki komerc” aktivno je učestvovao u procesu privatizacije i na aukcijama kupovao pretežno sremska preduzeća. Kupio je i šabačku “Savu”, koju je nakon privatizacije 2003. obeležio i istražni postupak protiv novih vlasnika zbog određenih zloupotreba.

Da Vas podsetimo:  Neželjena ćirilica!

Mediji su tada pisali da su poznatu ugostiteljsku firmu, koja je u svom sastavu imala na desetine restorana i prodajnih objekata, pekaru, mesaru, pogon za proizvodnju soka i imovinu procenjenu na 1,3 miliona evra, Pantići kupili za 20,7 miliona dinara.

Od 239 zaposlenih, odmah nakon privatizacije više od polovine je otpušteno, a potom je još 75 poslato na plaćeno odsustvo. Prema pisanju medija, kapital iz “Save” upumpavan je u “Luki komerc” uz pomoć fiktivnih dugovanja.

teleprompter

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime