UK izlazi iz EU!

Kameron podnosi ostavku

1
924

© REUTERS Toby MelvilleIako je malo onih koji su verovali da Bregzit može da izvojuje pobedu na UK referendumu, upravo se to dogodilo. Eu više ne postoji, njena sudbina je sada zapečaćena. Naravno, u opstanak EU više niko ko je zdrave pameti ne veruje, osim onih koji u svemu imaju neki lični interes. Zato se ne treba čuditi munjevitoj reakciji Ivice Dačića, koji tvrdi da odluka „britanskog naroda“ neće uticati na srpski put „bez alternative“.

Vučić je zakazao konferenciju za štampu u podne, ali unapred je jasno da će tada pokušavati da ubedi srpsku javnost da je EU i dalje stabilna, a to što je iz nje, glavom bez obzira, uteklo preko 60 miliona ljudi, to je mačji kašalj. Zapravo, nije isključeno da nas mandatar počne uveravati (slično priči o boljem životu „za dve godine“, „molim vas za samo još dve godine“) kako će ova „protestantska“ EU (iz koje protestanti pobegoše) požuriti da ispuni prazninu u svom nezasitom trbuhu, pa će Srbiju (zajedno sa paradržavom Kosovo) ekspresno prigrliti u svoje okrilje.

Britanski premijer Kameron najavio je svoju ostavku. Izbora nije ni imao, jer je njegova opcija izgubila. Da je sreće i ljudske časti i dostojanstva, ostavku bi podneli (odnosne, ne bi se više kandidovali ni za kakvu funkciju) svi oni srpski najviši političari koji su do danas zastupali ideju ulaska Srbije u EU po svaku cenu.

LONDON – Britanija je glasala za izlazak iz Evropske unije, potvrdila je danas britanska Izborna komisija.

Prema konačnim rezultatima britanskog referenduma, za izlazak iz EU je glasalo 51,89 odsto građana, a za ostanak 48,11 odsto.

Da Vas podsetimo:  ŠTA JE NAMA KOSOVO?

Na osnovu prebrojanih glasova u sva 382 lokalna izborna centra, za izlazak je glasalo 17.410.742 građana, a za ostanak 16.141.241 glasača, prenele su prethodno agencije.

Ti lokalni centri predstavljaju 380 područja u Engleskoj Školskoj i Velsu i po jedno u Severnoj Irskoj i na Gibraltaru.

Pristalice izlaska Britanije iz EU proslavile pobedu

Pristalice izlaska Velike Britanije iz Evropske unije proslavile su pobedu na referendumu na raskošnoj zabavi u Londonu uz veliku tortu na kojoj je bila nacrtana flaša šampanjca i britanska zastava.

„Uspeli smo! Pobedili smo!“, uzvikivale su pristalice izlaska Velike Britanije iz EU na proslavi u poslovnom delu Vestministera.

„Napolje!“, ponavljale su dok je svitala zora preneo je AFP.

Kada je lider Partije za nezavisnost Velike Britanije Najdžel Faraž krenuo da im se obrati pristalice njegove kampanje su ga glasno pozdravile.

„Evroskeptični duh je pušten iz boce i sada neće biti vraćen nazad“, rekao je on.

Koreni / Tanjug

1 KOMENTAR

  1. Ovo je, naravno, pre svega upereno protiv Nemacke, koja dominira EU. Izgleda da su Vasington i London odlucili da je postala suvise uticajna i jaka, s obzirom da ne skriva zelje da siri saradnju sa Rusijom. Ovim ce da joj potkresu krila, i posalju poruku. Uostalom, Britanija je i usla u EU kao anglo-transatlantski trojanski konj.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime