Ukrajina – pravednički bes ili efikasnost medijalne histerije na zapadu i okolini?

0
388
Foto: printscreen (NSPM)

Uvodne definicije:

1) NATO nije činilac kolektivne bezbednosti, nego čuvar i uterivač komercijalno – finansijskih interesa, pre svega Anglosaksonskih centara moći, a onda i ostale elite sa zapada; Transformacija NATO od ideološkog vojnog bloka u uterivača se i stoga odvijala, kroz permanentno pripremanje i vođenje ratova u poslednjih 30 godina (razaranja, unazađivanja i širenja svojih teritorijalnih dobitaka).

2) Nema ni pomena multipolarnog sveta dok se ne razgradi ekskluzivna zapadnjačka infrastruktura: kao što nam to slučaj sa sviftom pokazuje na primeru Rusije. O komunikacijama da se ne govori – od medija, društvenih mreža itd; dokle god je ova isključivo u njihovim rukama – što nam govori i o opšte lažnosti sad još uvek postojeće globalizacije, kao hegemonijalnog projekta moćnika sa zapada.

3) Razlog zašto je Bajden doveden je da se od zapada napravi zamak, sa pojasom ako treba spaljene zemlje oko njega, kako bi sačuvali svoju imovinu i koncesije, jer u ravnopravnoj utakmici ne mogu da se nosi sa ostatkom sveta (od demografije, nove tehnologije, industrije), tako da je samo pitanje ovog vremena koliko još mogu da zagrabe oko sebe i gde je granica njihove moći. Sad kad će u zamku nekima postati tesno i pobuniti se, to sad nije na dnevnom redu.

4) Kulturološka razlika zapada i sveta se već dugo vremena stvara, na nivou čoveka, jer njihov sadašnji projekat je: Treba menjati čoveka. Kroz ideje „nihilističkog progresivizma“ opšteg odricanja od čoveka, isključivo ekspertskog – inžnjerskog projekta sa kojim se realizuje dehumanizovani human + program.

5) Medijalizacija a ne kultura je već dugo upravo ta po svemu nova realnost zapada i to „zabave do smrti“ kako ju je Postman naslovio.

Oprostite, ali kao neko ko pripada narodu koji je NATO bombardovao, pogađajući porodilišta, po ulicama ubijao žene sa kasetnim bombama, konačno kinjio populaciju grafitnim bombama, ne mogu sa lakoćom da gledam cirkus od medijskog izveštavanja, uključujući i bizarnosti, da je neki ukrajinski mornar pokušao da potopi jahtu svog ruskog šefa. Mi Srbi nismo postojali, ni naša deca u ondašnjim medijima. Pa sad kad se pojavi slika NATO razaranja iz tih dana, pa dok im se ne objasni da je to Srbija, svi se zgražaju, a kad saznaju šta je to ustvari, nastaje muk i opšte bez šuma ignorisanje i jel brisanje, da sreću ne kvari, ne mogu da ne primetim, da je sve ovo sad izveštačeno reagovanje koje jasno pravi razliku – puka medijalno proizvedena histerija, koja ide i na ruku već medijalno formiranom stadu u koje je odavno indukovana maloumnost na zapadu u njihovom prividu izuzetnosti, za koji smo svi mi iz Srbije, kao i Iraka, i na mnogim drugim mestima nebitna kolateralna šteta. Za mene, kome je od prvog dana NATO agresije ostalo u sećanju pogađanje tankova u Pančevu, preko spaljivanja RTS, kad mi je izgledalo da se avion tačno namestio iznad moje zgrade, a ja malog sina iznosio iz kreveta, jer nas samo drvene roletne i nekoliko stotina metara dele od vrata RTS-a kroz koji su uterali raketu da bi mirne ljude spalili, do zadnje, divljačkog pucanja na dva srpska civila u Prizrenu, koji su ostavljeni da iskrvare na trotoaru i što je kamera beležila, bez da im bilo ko priđe i pomogne, nemam nikakvog saosećanja sa zapadnim slikama sveta.

Da Vas podsetimo:  Kako da se Srbija odbrani od rata koji joj je objavljen

Ja nemam ništa sa tim narikačama, kao što za Ukrajincima ima toliko ovih koji će kao plaćene narikače histerično da vape, a izgleda i u slobodno vreme, da bi im se i ja još pridružio. Niti im lično trebam. Kao što ne verujem u „planetarno saosećanje“, a još manje u univerzalnu kauzalnost etičnosti normativne moderne. Mogu samo kao i svi mi konstatovati događaje u ljudskom svetu onakav kakav je, i nemam ja tu šta da dopisujem, preterano je, a što još primera Montenje nije utvrdio. Hoću da kažem nema ničeg novog – ljudski svet nije bolji ni gori, nego što je bio. Sad da li je Ukrajina, Sirija, Srbija za nekog trećeg posmatrača nije važno, kao i obično samo je važno za Srbe, Sirijce, Ukrajince i to pre svega one i njima bliske kojima se dešava. Pri čemu su Ukrajinci mogli odavno da izbegnu ovakav razvoj događaja, što je njihova elita dobro znala, umesto što su im po svaku cenu težili itekako se pripremajući sa svim svojim instruktorima, da budu tuđe oruđe, a mi ne, jer se od nas od tog istog zapada tražio isključivo i samo poraz, navalivši njih 16-toro izuzetno dičnih država i naroda da nas zasipaju sa uranijskom municijom. Navodno bolje prolazi.

Tako da se ovo samo može gledati, kao dovršetak jedne faze. Otud su američke službe bile ovaj put u prilici da govore istinu, a ne da lažu, ali njima je sve jedno, bilo je korisno. Ono što može da ih donekle nervira što ih je Rusija tukla u njihovoj igri i što još ne znaju šta rade, a još manje šta spremaju. Otuda mnoštvo pitanja, od toga zašto je u specijalnoj operaciji dosad na terenu bilo angažovano staro oružje sa ruske strane. Da li je samo u pitanju logistika što sporo napreduju – nije im dalje jasno šta se tu igra i odvija, te otud još više nevaspitano insistiraju da je Putin postao autističan i da je sve samo u njegovoj ludoj glavi. Pri čemu zaboravljaju da od Sirije samo trpe poraze od Rusije.

Da Vas podsetimo:  Okovi novog svijeta

Kao što danas što više ogoljuju da je globalna infrastruktura samo njihova, a ne globalna (zato nije mogla da prođe kineska 5G mreža), preti da ostanu bez nje. Na kraju da se njihov program dehumanizacije čoveka u zabavi do smrti još brže sruši u samom zamku, kad ne bude više drugih, samo što to druge više neće ni interesovati.

autor:Mile Milošević

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime