Ukrajina šalje vojnike u sigurnu smrt!

0
1016

9RIAN_00332667.LR.ruBorbena dejstva na istoku Ukrajine mogu da se prošire na zapad zemlje zbog u potpunosti demoralisane vojske. U to je siguran ukrajinski društveni aktivista Roman Martinjuk.

Ukrajinska vojska demoralizovana je zbog aktivnosti njene komande. Ovo je napisao na svom Fejsbuk profilu ukrajinski društveni aktivista Roman Martinjuk, prenosi RT.

„Protiv nas svi ratuju. Informacije se odlivaju, demorališuse i destabilizuju vojnici. Ne obezbeđujući vojsku tehnikom, generali prave od vojske žive mete“, kaže Martinjuk. Prema njegovim rečima poligoni, na kojima treba da se odvijaju treninzi vojnika, pred odlazak na istok zemlje, „liče na farsu“. Posle pet do deset dana mladići čekaju premeštaj u Donjeck i Lugansk. NJih ne obučavaju da ratuju, oni se spremaju za smrt. Vojnici i oficiri ne dobijaju indikativne zadatke, ne obezbeđuju ih pancirima i šlemovima. Ne prirpemaju ih za formiranje kontrolnih punktova, piše u svom blogu aktivista.

Po njegovom mišljenju novi predsednik Ukrajine mora u potpunosti da promeni rukovodstvo ministarstva odbrane i generalštab Ukrajine. „Ako se to ne dogodi, požar rata premestiće se sa istoka Ukrajine na zapad, naglašava Martinjuk.

Podsetimo ranije je Roman Martinjuk kritikovao Nacionalnu gardu Ukrajine zbog toga što ne postoji disciplina, pijanstvo uzima maha, a vojnici ne ispunjavaju oficirske komande. Osim toga, aktivista je izjavio da među dobrovoljcima ima mnogo epileptičara, nasilnih i neuravnoteženih osoba, koje su bez ikakve provere dobile oružje u ruke.

serbian.ruvr.ru

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime