Ulaganja u nišku vazdušnu luku još se nisu desila

1
1072

Iako su sa niškog Aerodroma “Konstantin Veliki” poručili da su ulaganja države u nišku vazdušnu luku od kada je preuzela upravljanje veća od 250 miliona dinara, iz Inicijative “Ne damo niški aerodrom” pojašnjavaju da se ta ulaganja uopšte nisu ni desila i podsećaju na niz drugih neispunjenih obećanja.

Oni planove i obrazloženja sa niškog aerodroma koja se odnose na ulaganja države ocenjuju kao konfuzna.

Pre svega kada je reč o najavljenoj kupovini vozila za odleđivanje, o kupovini opreme za zimsku zaštitu piste i moguće finansiranje radova na izgradnji ograde oko aerodroma i održavanje postojeće piste, i to uz uslov „ako prihodi aerodroma budu zadovoljavajući“.

Interesantna je i činjenica da se zapravo, po samom sadržaju izjave iz JP Aerodrom Niš, niti jedna od ovih „investicija“ još uvek nije desila, a pokušaj da se sredstva Aerodroma Srbije predstave kao sredstva namenjena za jedan deo ovih investicija otvara mnoga pravna pitanja u vezi sa vlasništvom nad opremom, kao i uslovima korišćenja – poručuju iz ove Inicijative.

Taksativno navode obećanja Vlade Srbije koja do sada nisu ispunjena.

  • Da će biti objavljen ugovor o koncesiji Aerodroma Nikola Tesla;
  • Da će, pod novim vlasništvom, da obezbede značajne investicije u zgradu i putnički terminal aerodroma;
  • Da će obezbediti da sve linije niskotarifnih kompanija opstanu, a da će dovesti nove (za sada su dve linije ukinute);
  • Da će obezbediti produženje aerodromske piste.

Podsetimo, niški aerodrom je juna prošle godine prešao u vlasništvo Republike i pored negodovanja jednog dela Nišlija i brojnih protesta protiv poklanjanja aerodroma. Krajem septembra Wizz air je saopštio da ukida let za Malme sa niškog aerodroma, što je dovelo do bure u javnosti, na koju su iz Ministarstva saobraćaja reagovali saopštenjem da je to odluka avio-kompanije, te da će Vlada uložiti 180 miliona dinara u „Konstanin Veliki“ do kraja 2018. godine.

Da Vas podsetimo:  Priča o vozaču koji je odbio da vozi „kantu bez klime“ upalila alarm u GSP

Nedavno je rukovodstvo Aerodroma saopštilo da su dosadašnja ulaganja države 256 miliona dinara.

A. S.
Izvor: juznevesti.com

1 KOMENTAR

  1. Amerika ili Bugarska sigurno bi napravili vise i bolje….ma vama u Nisu bi tada procvetala ,,demokratija,,. Imali bi tada i vise blogera ….

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime