Ulazak bebe u rijaliti je samoubistvo Srbije, a svi ćutimo

2
1297

“Ukoliko se ovo ispostavi kao tačna vest i ako stvarno u rijaliti uđe beba, ova nacija, a i država će time izvršiti samoubistvo, dokazavši da nijedna institucija ne ume da radi svoj posao.”

Foto: Webtribune

U doba kada se više nego ikada govori o zaštiti o pravima dece, sve ove priče naglo su pale u vodu, zakoprcale se i udavile noseći na plećima teret naslova “BEBA ULAZI U ZADRUGU”.

Kako nije reč ni o Vladimiru Popoviću Bebi niti o bilo kojoj estradnoj dami takvog nadimka, već zaista o osmomesečnom detetu koje će odrastati pred kamerama postoji samo jedno pitanje koje može da se postavi – ima li u ovoj zemlji ikoga ko zaista brine o dobrobiti tog bića nesvesnog fame koju je izazvalo bez da je i prišlo vratima rijaliti grada?!

Da pojasnimo, ako niste ispratili. Za manje od nedelju dana, 6. septembra, počinje”Zadruga” – dugo najavljivani i pažljivo osmišljani rijaliti šou za koji je “bibliju” pisao najpoznatiji medijski par Srbije – Željko i Milica Mitrović.

Sedmicama unazad gušimo se u naslovima kojima se izražava divljenje još jednom programu u kojem ćemo, kao i u prethodnim, imati priliku da vidimo koliko smo prosti i koliko ne zaziremo ni od čega kada je posredi finansijska dobit.

U nekim od tekstova koje su mediji ponosno objavljivali kao 33. učesnik ovog rijaliti šou programa najavljena je čak i zlatna ribica po imenu Ljubinko koja je pripadnik LGBT zajednice.

Daleko veći šok od toga da će učesnici golim rukama hvatati Ljubinka izazvala je vest da Mitrovići planiraju da se u njihovom rijalitiju nađe i jedna beba.

Premda je bilo priče da je reč o bebi koju su Željko i Milica usvojili, izvori iz Pinka demantovali su tu vest, ali su potvrdili podatak da će osmomesečno dete, koje je prohodalo ali još ne govori, biti u kolevkici u “Zadruzi”.

Da Vas podsetimo:  Zapamti Vučiću, zapamtite lažni borci protiv Vučića – Nema predaje, nema podele svetinje

Po nekim planovima koji su doprli do medija, Mitrović će lično uneti najmlađeg takmičara u rijaliti, a beba će čak do punoletstva biti pred kamerama rijalitija.

Rijaliti televizija nije ništa novo, još su se posleratnih ’40-ih godina snimali programi poput “Kraljica na dan” ili “Plati i nosi”, ali sumnjamo da je ikome ikada palo na pamet da nesvesno dete uvrsti na spisak takmičara.

Pretpostavljamo da zato ni u zakonu ne postoji nijedan član u kome se tako nešto brani, jer je valjda svima (barem do sad) bilo jasno da se to kosi sa svim mogućim načelima kojih se normalan čovek da setiti.

Naravno, ne moramo uvek biti pesimisti. Možda taj rijaliti bude drugačiji od svih, možda ostali takmičari budu akademici koji će se brinuti o bebi i starati se da izraste u vrlog genija.

Niko se ne bi bunio da uživo prati stvaranje nekog novog Tesle, Pupina, Mileve Marić ili Jelisavete Načić, zar ne?!

Kao nekad davno kad su bile puste ulice Beograda tokom emitovanja “Nevena”, tako bi i sad prestonica bila prazna kad bismo bili u prilici da pratimo kako dete od prvih koraka uči od najboljih i najinteligentnijih ljudi koje Srbija može da ponudi.

Malo koji baksuz bi se tad osvrnuo na to da se bebi krše prava i da nije moralno držati dete pred kamerama, jer bismo bili svesni da to dete odrasta bolje nego mnoga druga.

No, ako uzmemo u obzir istorijat rijalitija u Srbiji, s pravom sumnjamo u to da ćemo dobiti novog Milutina Milankovića umesto novih Meca, Mica, Cica…

Ostaje nam samo da čekamo taj 6. septembar i da se nadamo da je sve to možda bila “novinarska patka” i da organizatori nisu toliko skrenuli sa staze zdravog razuma, te da u rijaliti gradu neće biti nijednog maloletnog lica.

Da Vas podsetimo:  IPAK SE KREĆE!

A.L.

Dnevno.rs

2 KOMENTARA

  1. Dok god ima ovaca za sisanje bice i takvog smeca na teliviziji. Narod se zaglupljuje takvim programima a deca do 14 godine su zakonom zasticena u svim pravnim drzavama sveta. Cak se njihove slike i identitet bez saglasnosti roditelja ili staratelja ne sme objaviti ni u jednom mediju.
    Srbijooo, imas li policiju, sudstvo, socijalne sluzbe, zastitnike gradjana?

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime