Svima je poznata musaka od krompira, a ono što mnogi ne znaju jeste da i od starog, gotovo bajatog hleba mogu napraviti jednako fenomenalnu musaku, po mišljenju mnogih domaćica čak i bolju od one standardne.
Pola bajatog hleba ne mora uvek da završi u smeću. Evo kako da ga iskoristite za ručak ili večeru za pamćenje!
Potrebno vam je: 300 g šunke, 200 g kisele pavlake, ulje, 1/2 praziluka, 1 paprika, biber, suvi začin, 2 jaja, 200 g sira, rezan stari hleb, 1 paradajz, 3 čena belog luka, malo kačkavalja.
Priprema:
Kriškama hleba skinuti koricu. Na ulju propržiti seckan praziluk i papriku pa dodati na kockice iseckanu šunku, beli luk, začin, biber i paradajz.
U to dodati sir i jedno jaje. Na dno pleha staviti pek papir, pa poređati kriške hleba jedno do drugog.
Odozgo istresti sav fil pa preko ponovo staviti kriške hleba.
U činiju razbiti preostalo jaje dodati pavlaku i malo mleka pa time preliti musaku i odozgo narendati malo kačkavalja.
Peći na 200 stepeni C oko 40 – 45 minuta.
Izvor: Kod bake u gostima