Umesto da odgovara A. Vučiću „Večernje novosti“ dodelile plaketu za najplemenitiji podvig godine

3
199

Dodela plakete za najplemenitiji podvig godine od strane Novosti Aleksandru Vučiću zbog toga što je vakcine, kupljene novcem naših građana podelio građanima susednih država, višestruka je manipulacija.

Uručivanje plakete uvek do sada smatralo se kao priznanje pojedincima koji su, rizikujući zdravlje i svoj život, koristeći svoju imovinu, spasili nekome život ili pomogli u rešavanju nekog egzistencijalnog, zdravstvenog ili drugog problema.

Dobitnik, valjda zbog „svoje skromnosti“, izjavljuje da je to priznanje državi, vojnicima, policajcima i medicinskim radnicima koje, eto, on samo predstavlja. Ipak, sve podseća na poznatog francuskog kralja Luja Četrnaestog.

Ističem, kao građaninu bilo bi mi veoma drago da neka od susednih država ili neka međunarodna organizacija oda priznanje državi Srbiji na učinjenom.

Tada bi taj neko i odlučio kome bi, kao predstavniku Srbije, priznanje bilo i uručeno. Ovako, da li to Novosti podsećaju i prozivaju susede i predlažu i sugerišu dobitnika priznanja?

Kada je već reč o vakcinama građani Srbije nisu dobili odgovor na pitanje koliko je vakcina kupljeno, koliko su vakcine plaćene i da li su sve iskorišćene, jer još nismo preboleli štetu iz 2009. godine kada su vakcine protiv svinjskog gripa samo kupljene, a nisu upotrebljene…

:::::::::::::::::::::::::::::

Preterana velikodušnost

Predsednik Vučić je primio zlatnu plaketu na ceremoniji 58. najplemenitiji podvig godine “Večernjih novosti” 30. juna u svečanoj sali Skupštine grada Beograda. Zlatna plaketa za najplemenitiji podvig godine dodeljena je državi Srbiji, koja je poklonila više od 230.000 doza vakcina protiv koronavirusa susednim i drugim evropskim zemljama.

A. Vučić prima plaketu Večernjih novosti iz ruku Matije Bećkovića

Zanimljivo je istaći da je na svečanosti pomenuto da je Srbija poklonila ukupno čak 416.000 doza vakcina, pa nije jasno koja od navedenih cifri je tačna. U svakom slučaju delilo se „i šakom i kapom“.

Da Vas podsetimo:  Pošto Šešelj i ostala boranija

::::::::::::::::::::::::::::::::

U takvoj situaciji svakako bolje je i da su vakcine poklonjene nego da propadnu. Valjda ćemo dobiti odgovor na pitanje zašto je baš toliko vakcina kupovano i po kojoj ceni…

I na kraju pitanje, da li „Večernje novosti“ i SPS koji upravlja njima, započinju kampanju dodele raznih priznanja predsedniku, od mesne zajednice do Narodne skupštine u kojoj bi mogao da se rodi i zakon o doživotnom vođi. Možda je to preterivanje, ali izgleda da ta ideja ne može biti daleko od realizacije.

Koliko puta smo zaboravili pouke iz istorije?!

Autor: Jovan Tamburić, predsednik Udruženja sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije

Izvor: Između sna i jave

3 KOMENTARA

 1. Zar i ti Matija, srpski Ginteru?
  Sve što je do sada zborio o patriotizmu sad je ovim činom – dodele nagrade Vučiću iz tvojih ruku, ispovraćao po zbunjenom srpskom narodu!
  Dar koji ima da rečima zavede naivne ljude je oneređen ovim njegovim nedelom i moralnom flekom. Pa, ako nije imao snage da odbije „počast“ Vučiću, mogao je da smogne snage da bar toga dana bude bolestan? To pravo mu daju njegove godine a na njega su ga obavezivale njegove „buntovničke“ reči iz poema.
  Šta je Crni Matija tražio toga dana sa Vučićem?

  Njegove poeme sam već ibrišem iz sećanja, jer shvatam da iza reči u njima ne stoje i viteške misli i dela.
  U suštini Matija je ostao (razmaženo) dete komunizma. Kada se zagrebe u Matijinu biografiju uočava sa da je ona isprepletena komunističkim miljeom – „nameštena“ seksualna afera sa Stankom Veselinov (suprugom funkcionera Jovan Veselinova koga je Tito želeo da smeni uz pomoć te afere!), pa komunistička Oktobarska nagrada 1971 i to baš „protivniku“ komunizma.

  Da li se to Matija vratio u ovaj svoj darežljivi milje, od koga je navodno proganjan i od koga je dobio glavna priznanja, počasti i beneficije? Reklo bi se da, jer je kao predsednik žirija Novosti – novine koje su reicdiv komunizma, uručio nagradu čoveku koji zaslužuje samo robiju!

  Neodoljivo se nameće zaključak, da je Matija Bećković ustvari srpska (mini) varijanta nemačkog književnika i Nobelovca Gintera Grasa (1927), koji je 2006 godine priznao da ja bio fantični nacista. Gras je takođe dobrovoljno stupio u SS-Waffen! Zakasnelo Grasovo javno priznanje, da je bio fanatizovani nacista, ne može da ga rehabilituje, jer je krijući te podatke kasnije dobio mnoga književna i društvena priznanja, kao i Nobelovu nagradu, koja sakako ne bi dobio da se to znalo. Osim toga Ginter Gras je bio veliki pobornik bombardovanja Srbije 1999 i javno je davao podršku za bombardovanje nemačkom kancelaru Gerhardu Šrederu – velikom prijatelju Matijinog lauerata Vučića.

  Matija Bećković, „mali srpski Gras“, nije još priznao svoje šurovanje i koketiranje sa komunizmom, ali je dodeljujući sada nagradu budućem dugogodišnjem robijašu – koji je zavio Srbiju u crno, potpuno ogoleo i demistifikovao svoju „moralnu ličnost“

  Veliko književno stvaralštvo Matije Bećkovića ne može da kompenzuje ovaj njegov nemoralni i izdajnički čin. Jer, da je to moguće, tada bi i nacistički doktor Mengele, inače vrhunski lekar j naučnik, bio rehabilitovan za svoje zverske zločine eksperimentisanja na živim ljudima.

  Ne, Matijo Bećkovoću, jednom kada se padne u moralno blato tamo se ostaje zauvek!

  Dr Miodrag Kulić, Nemačka

  • Ispravka. Ginter Gras je naknadno izjavio da je pogresio kada se zalagao za bombardovanje Srbije 1999. godine. Covek gresi ali i priznaje da je pogresio…..

 2. Удбашка посла, црнигорски клан награђује босански а дорату шта отпадне.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime