Umesto rešenja, napad na Šumadija sajam

0
813

minja-obradovic-sns-563x353Kragujevačka vlast nema nameru da reši problem preduzeća Šumadija sajam, čiji je osnivač Skupština grada Kragujevca, niti želi da razgovara o budućnosti firme koja je od osnivanja organizovala na desetine međunarodnih i regionalnih manifestacija. Čitava stvar pomerena je na politički nivo, pa se umesto gradskih nadležnih organa, Šumadija sajmom bavi Gradski odbor Srpske napredne stranke. I to u maniru koji je nezabeležen u dosadašnjoj kragujevačkoj praksi: uvredama i diskreditacijom zaposlenih i preduzeća.

Baš kao što je gradonačelnik Radomir Nikolić za skupštinskom govornicom optužio zaposlene da su umesto sajmova organizovali “bahanalije” , a za preduzeće rekao da je “kupleraj”, zbog čega je Samostalni sindikat Šumadija sajma podneo tužbu protiv gradonačelnika, sada kragujevački SNS na najuvredljiviji način “menja” i sam naziv preduzeća u “Kobac d.oo”! Ovu uvredu izgovorila je na stranačkoj konferenciji Minja Obradović koja je predstavljena kao članica Gradskog veća za za upravljanje projektima, međunarodnu i unutrašnju saradnju, šta god to značilo. Pored najave krivičnih prijava, tužbi, kontrole nadležnih državnih organa, dakle otvorenih pretnji radnicima koji su u generalnom štrajku, većnica Obradović je iznela i jedan gotovo neverovatan podatak: Šumadija sajam je upropastila opremu i 20 000 koka nosilja koje su joj bile poverene!

Da sad ne ulazimo u istinitost same tvrdnje, jer je prosto nemoguće da Šumadija sajam u svojim objektima može da smesti, čuva toliki broj koka nosilja, ili podatak da joj je država poverila koke i opremu na čuvanje!!!?? Ovde je nešto drugo veoma interesantno- većnica Obradović je u čitavu priču oko poklonjenih koka i opreme uvela i Zavod za smeštaj odraslih lica “Male Pčelice”, instituciju socijalne zaštite republičkog ranga. Nejasno je iz priče većnice Obradović kako su koke iz Zavoda došle u Šumadija sajam, da li su uopšte došle, ko je potpisivao te odluke, a posebno je zanimljivo da Zavod ima svoju ekonomiju na kojoj može da se smesti i mnogo više i to ne samo koka nosilja.

Da Vas podsetimo:  Broj korisnika narodnih kuhinja ponovo u padu – ali ne i broj gladnih

Uglavnom, ova informacija o menjaju ili ustupanju koka nosilja između Zavoda i Šumadija sajma objavljena je samo na Televiziji Kragujevac, dok je u stranačkom saopštenju nema. U međuvremenu su reagovali predstavnici sindikata Šumadija sajma, pa je i prilog o kokama nestao sa naslovne stranice sajta gradske televizije.

Međutim, ostaje nejasno da li gradska SNS vlast namerava da proda odmaralište na Kopaoniku, koje je u sastavu Šumadija sajma, turskom investitoru, jer većnica Obradović to nije demantovala. A Kragujevčane upravo to najviše i zanima. Normalno, kao što ih zanima i da li će Kragujevac ostati bez gradskog sajmišta.

Opozicionar

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime