Umro nam je “Krizni štab”

1
80

Gotovo potpuno nezapaženo u javnosti ili što bi se moderno reklo “ispod radara” je prošla sledeća vest:

“Vlada Republike Srbije usvojila je, kako se navodi u saopštenju, na današnjoj sednici Odluku o prestanku važenja Odluke o obrazovanju Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti kovid-19, s obzirom na to da je širenje virusa sa svim podvarijantama smanjeno u bitnoj meri u odnosu na period osnivanja ovog tela, kao i da ne postoji potreba za preduzimanjem koordinisanih aktivnosti organa državne uprave i stručnih lica medicinske i druge struke”

Naša država na čelu sa nepogrešivim liderom je u vreme pandemije odlučila da ovu situaciju, kao i sve koje nam se dešavaju, iskoristi za svoju promociju i učvršćivanje ionako čvrste vlasti. Potpuno svesni da na deo populacije koji oni obrađuju najbolje deluju rijaliti programi i tabloidi odlučili su se na sigurnu i dobitnu varijantu, da naprave pored Parova i Zadruge i treći rijaliti: “Krizni štab”, a čije emitovanje ide na svim kanalima, a zamašćuje se u tabloidima.

Kao i u sestrinskim rijalitima i ovde su likovi birani smišljeno da rejting bude veći. Seriju je bobmastično najavio lično Vođa, a majstori iluzije su nam predstavili učesnike: premijerka lezbejka a odskora i majka; ministar zdravlja poznatiji kao “Doktor smrt”; doktor Bane zvani “vanzemaljac”, a i njegov imenjak iz Niš; gradonačelnik Beograda kome niko ime ne može da zapamti; vozač Jorgovanke; Franjo ministar za omladinu; ostareli Jevrejin, a još i pukovnik, svira gitaru, sa kriminalnom prošlošću; obavezno je tu i starleta koja menja šminku i garderobu, rastavlja se i preudaje, postaje čak i ministarka; Hrvat, potpukovnik, direktor bolnice koji poziva da se “kao zmija u glavu” pobiju oni koji neće da se vakcinišu …

DrKon

Rijaliti je bio vrlo popularan i gledan i ispunio je sva očekivanja idejnog tvorca. Jedan od tabloida je za Vaskre poklanjao nalepnice za vaskršnja jaja a na njima je pored obaveznog vođe i premjerke bio i najpopularniji učesnk DrKon.

Da Vas podsetimo:  Videla sam snimak čestitanja 24. rođendana Anastasiji Ražnatović i pojeo me blam

Na žalost mnogih građana Republike Srbije ovaj program nam je završen, a da kao kod ostalih nije proglašen pobednik, iako ruku na srce svi učesnici su pošteno bogato nagrađeni.

Verujem da bi ako bi se glasalo za najboljeg među najboljima konkurencija bila oštra. Za mene titulu bi sigurno trbalo da ponese gospođa Darija, ona je savršena osoba za ovakve programe, siguran sam da Željko merka da je ubaci u sledeću Zadrugu. Ona se ne samo beskompromisno borila za vakcinaciju i to pred kamerama dokazala nego je da udovolji cenjeno gledalištvo menjala frizure, šminku, garderobu, a što je naročito među penzionerkama koje prestaljaju većinu gledalca izazivalo veliko interesovanje i oduševljenje. Ona se za rad programa i razvela, pa onda našla i novu vezu, zapevala u kultnom jutarnjem programu gospođice Jeremić, posle je od Vrhovnika nagrađena mestom ministarke, pa bratu sredila posao za državu, usput oštro napadala žutog Đilasa i ostale lopove, a za rad njegovog veličanstva rejtinga čak odlazila da se kao ministarka slika sa decom zaostalom u razvoju, šta de kaže nego samo kapa dole i svaka čast, tako se u Srbiji penje stepenicama ka nebu.

Ministarka Darija sa srpskom majkom Cecom

Svemu lepom dođe kraj pa i rijaliti programu “Krizni štab”. Davno je pokojni patrijarh srpski German nespretno za Jasenovac izjavio “Moramo da oprostimo, ali ne smemo da zaboravimo”. Ovim zločincima koji su srpskom narodu mozak prali ne smemo ni da oprostimo ni zaboravimo i ruka pravde bi trebalo da ih zasluženo stigne.

Autor: Predrag Vučinić

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime