UNS: Nekritičko objavljivanje delova knjige Zvezdana Jovanovića može da ugrozi bezbednost novinara

2
226

Udruženje novinara Srbije (UNS) upozorava da je objavljivanje delova knjige Zvezdana Jovanovića osuđenog za ubistvo premijera Zorana Đinđića u Informeru, u kojima se paušalno vređaju i napadaju mediji Insajder i produkcija B92 i njihovi sadašnji i nekadašnji urednici Brankica Stanković i Veran Matić neprihvatljivo i može ugroziti njihovu bezbednost.

Printscreen

Informer je u tekstu „Kriminalci i DOS radili zajedno! Zvezdan Jovanović objavio knjigu!“ objavio delove knjige „Vučje staze“, autora koji je osuđen na 40 godina zatvora zbog ubistva premijera Srbije.

U tekstu se navodi i citat: “Plasirajući godinama razne ogavne serijale, tipa „Insajder“, „Dosije“, „Jedinica“ i slično iz Soroš-Matić produkcije, pokušavaju da operu spregu DOS-ovih „korisnih idiota“ sa vođama “surčinsko-zemunskog“ kriminalnog klana. Međutim, sve te njihove laži sam razotkrio i potkrepio dokazima koji su godinama držani po fiokama i arhivima državnih institucija.”

UNS upozorava na sve učestaliju pojavu da se u pojedinim medijima citiraju tvrdnje i izjave osuđenih za teška krivična dela bez neophodne novinarske pažnje.

Neprofesionalno je medijski sadržaj zasnovan na tvrdnji da svako ima svoju istinu, a „optuženi i osuđeni pravo da se brane lažima“ nekritički objavljivati.

2 KOMENTARA

  1. Postoji samo jedna sasvim sigurna istina u vezi atentata na Djindjića , a to je , da zvanična, oficialna verzija, tko je izvršioc atentata, nema nikakvih dodirnih tačaka sa istinom. O onima, koji su naručili atentat, nikada nitko i nije imao volje da istrazuje, a razlozi su poprilično jansni !! Upravo zbog toga su dragocijene izjave svih onih koji su imali ikakve veze sa i dogadjajima. Istina ne moze biti sakrivena zauvjek. Samo je pitanje vremena kada će izaći na vidjelo, a to vrijeme bi moglo spasiti neke stvarne učesnike i saučesnike ovozemaljske kazne .

  2. Не разумем шта би то хтело УНС? Да они пишу по наруџби , али да их нико критички не посматра, него онако благонаклоно….. Нису приметили да се професија новинара ако изузмем неке часне новинаре у мањем броју срозала до дна,не тишти их, бар се не оглашавају на ту тему……Професија новинар, па шта, прече је неко име у облику кукавичијег јајета??? Шта је све објављивао Б92 припремајући јавно мњење за одстрел учесника ратова српске националности, колико је далеко отишао, сведоци смо …. Није морао Звездан Јовановић да нам то каже у књизи….Да изађемо на улице у заштиту лика и дела Верана Матића??? Надам се да ће и та протува доћи на суд некада, ако не ово земаљски, онда Божији….

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime