UNS osuđuje obračun Vladimira Đukanovića sa novinarima

0
44
Vladimir Đukanović / Foto: YouTube Screenshot

Udruženje novinara Srbije (UNS) osuđuje verbalni obračun Vladimira Đukanovića, koji je na visokim funkcijama u pravosuđu i u vladajućoj Srpskoj naprednoj stranci, sa medijima i novinarima i smatra da takvo obraćanje prevazilazi granice kritičke komunikacije i ugrožava bezbednost novinara.

Na društvenoj mreži Tviter Đukanović poručuje grupi medija „prema vama nemam milosti“, obeležava istraživačke novinare kao „lažne“, „takozvane“ i tvrdi da bi u aferi Jovanjica na optuženičkoj klupi trebalo da budu Jelena Zorić, Vuk Cvijić i Stevan Dojčinović.

UNS ukazuje da se radi o istaknutim novinarima, a da je UNS upravo nagradio Jelenu Zorić zbog borbenosti u novinarskom izražavanju i hrabrog izveštavanja sa julskih protesta 2020. godine, a Vuka Cvijića za vest o hapšenju uzbunjivača iz Krušika Aleksandra Obradovića, koja je obeležila 2019. godinu.

UNS ističe da i u politički duboko polarizovanom društvu ovi novinari uživaju poverenje javnosti i zaslužuju podršku za svoj rad, što im UNS i ovim povodom daje.

Izvor: UNS

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime