Ustanak u Šapcu: „Zelenović zadužio grad sa 12 miliona evra…“

0
759
Nebojša Zelenović / Foto: YouTube Screenshot

Na mitingu Šapčani koji traže ostavku Nebojše Zelenovića čule su se poruke da je vreme nasilja koje zagovaraju lideri opozcije davno prošlo i da neće uspeti da u Srbiji izazovu nemire. Prošla su vremena kriznih štabova, ulice i upada u institucije, jer građani Srbije ne podržavaju takvu politiku.

  • Dok je prosečna plata u Srbiji 55. 000 dinara, ona je u Šapcu za 10. 0000 niža. To je zato što je na vlasti interesna grupa na čelu sa Dušanom Petrovićem , kojeg slepo sluša Nebojša Zelenović. Ova interesna grupa je zadužila grad sa 12 miliona evra za kupovinu glasova . Grad je prezadužen i javna preduzeća grcaju u dugovima i svojom imovinom ne mogu da garantuju kredite  –rekao je na protestnom skupu Dejan Jovanović.

Rekao je i to, da potcenjuju građane Šapca, jer na čelo preduzeća dovode ljude iz Sremske Mitrovice, Subotice, Niša i Sremske Mitrovice. Zato niko više neće sa njima, jer od njih svi beže kao djavo od krsta. Na njihove konkurse se niko ne javlja, pa stalno produžavaju v.d stanja. Na nedavnim izborima za Mesnu zajednicu u Nakučanima, nisu uspeli da sastave listu, jer niko iz ovog sela nije hteo da izadje pred gradjane sa njima. Kada su pre izvesnog vremena bili izbori za mesnu zajednicu Donji Šor u kojoj živi Dušan Petrović, nisu osvojili ni jedan mandata. Lista koju su oni predložili nije bila prihvaćena od gradjana.

  • Zelenović više vremena provodi po Srbiji nego u Šapcu. Kada su došli na vlast, zatvorili su fabrike, upropastili državu. Danas je Srbija uvažena zemlja. Nisu izgradili ni jedan kilometar autoputa. Danas se živi bolje u Srbiji, jer u njihovo vreme minimalna zarada je bila 16.oooo, a danas je 30. 0000. Ostalo im je samo da vrše destrukciju . Pokušavaju to i sa meštanima sela Štitar, jer ih dovode u zabludu. Zbog zavisti što se gradi brza saobraćajnica Šabac-Loznica i autoput Ruma – Šabac, pokušali su da uznemire gradjane Štitara, selo kroz čiji će jedan deo proći put i od koga će svi imati samo koristi. Poručujem gradjanima Štitara da imaju poverenje u svoju državu, jer će svi njihovi problemi biti rešeni, a ne da slušaju prevarante Dušana Petrovića i Nebojšu Zelenovića –rekao je na protestnom skupu Dejan Jovanović.
Da Vas podsetimo:  „Bolje svoju izgubiti glavu“: Odricanjem od mitova Srbi više ne bi bili Srbi

Narodni poslanik Blaža Knežević  je podsetio na to da je prošlo više od godinu dana kako opozicija bojkotuje rad skupštine  Srbije.

Iako bojkotuju izbore ne smeta im da budu prvi kada se uzima plata, prvi su kada treba uzeti dnevnicu i prvi su kada sedaju da ručaju u skupštinskom restoranu. Vuk Jeremić, Dragan Djilas, Boško Obradović i Dušan Petrović su godinama zloupotrebljavali državnu kasu. Znaju kako su vladali, krali  i pljačkali državu. U njihovo vreme odvojila se Crna Gora, Kosovo je proglasilo nezavisnost. Narod je i 2012. i 2014. i 2016. dao poverenju Aleksandru Vučiću i SNS-u. Od tada Srbija postaje jaka, stabilna zemlja koja beleži suficit u budžetu. Mi ćemo i u Šapcu ,kada dodjemo na vlast obnoviti škole i obdaništa, pripojiti Dom zdarvalja i Opštu bolnicu u moderan i obnovljen Zdravstveni centar kakav ovaj  grad zaslužuje. Ovim takozvanim liderima opozicije koji prave nered po Srbije , huliganima koji prizivaju nesreću poručujem da su ta vremena prošla. Nema više mesta za politiku nasilja – poručio je Dušanu Petroviću i Nebojši Zelenović narodni poslanik Blaža Knežević na protestnom skupu u Šapcu .

Saopštenje za javnost

GO SNS u Šapcu smatra da je trenutni gradonačelnik Nebojša Zelenović po ko zna koji put pokazao i dokazao da vodi tuđe brige umesto da rešava probleme svojih sugrađana. Osude nekakvih medijskih napada na direktora televizije koja se finansira iz stranih fondova dolaze od čoveka koji šabačke medije čije mu se izveštavanje ne sviđa, naziva “plaćenim ubicama”.

Upravo su Nebojša Zelenović i njegovi aktivisti pokrenuli lavinu napada na neistomišljenike u Šapcu, a mediji kojima rukovodi u gradu na čijem je čelu, postali su poznati po bestidnom izvrtanju činjenica. Podsećamo na nemio događaj tokom jednog od protesta protiv Zelenovićeve vlasti koji se poklopio sa Danom Evrope, kada su Zelenovićevi aktivisti ispred Gradske uprave postavili ozvučenje kako bi onemogućili govornicima SNS-a da se obrate okupljenim sugrađanima. Na ometanje, demonstranti su reagovali burnim negodovanjem i zviždanjem, što je Zelenovićevoj “nezavisnoj” televiziji poslužilo kao prilog da su “šabački naprednjaci izviždali himnu Evrope”. Tako Nebojša Zelenović vidi slobodu medija.

Da Vas podsetimo:  Šta smo Bogu skrivili

Nebojša Zelenović, koji dolazi iz grupe onih koji su svojevremeno topili tenkove i naoružanje srpske vojske, umesto da stane pred svoje sugrađane i objasni gde je nestalo pet miliona evra iz gradske kase, gde su 72 stana u vlasništvu grada i zašto mu skoro sva sela nemaju pijaću vodu i kanalizaciju, i dalje izvrće činjenice i laže u nameri da privuče pažnju javnosti.

GO SNS u Šapcu

Izvor: embargo.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime