Ustašijada

0
1070

Baš su me u zadnje vrime svi počeli nervirat. Posebno Slovenci. Izgleda da je u ovu idiotsku Europu ušla neka moda zabrane pivačima da vesele narod. Prvo Nijemci, pa Švicarci, pa Austrijanci, a sad i Slovenci, zabranili najbojem hrvatskom pivačui mom favoritu, Tompsonu, da drži koncerte. Vele, tip je ustaša i doće ga slušat kojekakvi nacisti pa mogu izbit i incidenti sa antifašistima.

2017-05-28_230200Stvarno, ništa više ne razumin, a sav drhtin od bisa. Ali, reka san sam sebi, budi pametan, smiri se i vidi zašto čovika, ni kriva ni dužna, optužuju. Uzeja san onu pismu o čuvenom hrvatskom heroju Francetiću koji je branija’Lipu Našu’ od partizanskih bandita, a koju je piva Tompson, i počeja san je analizirat. Pisma je humana da ne može bit humanija i to u svakon pogledu.

Jasenovac i Gradiška Stara, to je kuća Maksovih mesara

Kroz Imotski kamioni žure, voze crnce Francetića Jure

U Čapljini klaonica bila, puno Srba Neretva nosila

Oj Neretvo teci niza stranu, nosi Srbe plavome Jadranu

Ko je moga zamisliti lani, da će Božić slavit partizani

Tko je reka, jeba li ga ćaća, da se Crna Legija ne vraća

Gospe sinjska ako si u stanju, uzmi Stipu a vrati nam Franju

Oj Račane jeba ti pas mater, i onome tko je glasa za te

Sjajna zvijezdo iznad Metkovića, pozdravi nam Antu Pavelića”

Gledan i gledan, i osim par uobičajenih psovki, ništa u toj pismi ne vidin loše. Vidin jedino da Francetić nije bija rasista i da je zapošjava crnce, napravija od njih legiju, kako bi branili Hrvatsku. Isto san tako svatija da je u ono doba, u Jasenovcu, Gradišci, Imotskom i Čapljini, među zanatlijama bilo i puno mesara sa MaksomLuburićem na čelu, vjerojatno kao predsjednikom sindikata, koji su Srbe, kad su išli na more brodicama i čamcima niz Neretvu, snadbivali mesom kako bi im put bija šta ugodniji.

Da Vas podsetimo:  Firmi Milenijum tima oko 10 miliona evra bespovratne pomoći za gradnju hotela

Ono o Stipi, Franji, Račanu i Anti Paveliću, nisan baš razumija, ali mi se čini da se tu radilo o nekim atletičarima.

I sad, neka mi neko reče kako je Tompson ustaša i da mu triba zabranit pivat! Pa, ako je taj iskazani humanizam u dotičnoj pismi ustaštvo, onda bi bilo dobro da svi postanu ustaše kako bi se demokracija u svitu šta kvalitetnije razvijala. Tu srpsku ujudurmu, to iskrivjavanje ustaštva, odmah susvatiliKolinda, mačka i po, i Plenković, i hitno tražili od Slovenaca objašnjenje o njihovom rasističkom postupku. Neki očevici tvrde da je Kolinda, koja inače Tompsona obožava,tu bila posebno hrabra. Prije nego će se sastat sa Slovencima, ogrnula se NDH zastavom i počela pivatTompsonovu pismu ‘Čavoglave’ koja počinje sa ričima: „Za dom spremni“.

Ovaj slogan je odmah privatila omladina u Splitu, Zagrebu, Đakovici i drugdje. U Zagrebu, di je omladina ipak obrazovanija i kulturnija, nosila je transparente sa indijskim svastikama, simbolom starim više tisuća godina, a koje su zlobnici odmah povezali sa Hitlerovim kukastim križevima i nacizmom.

Povrh toga, omladina, svisna da dolazi lito i vrućine, a znajući da je Hrvatska kupila veliki broj prasadi iz Srbije, vikala je: „Zakoljite srpske svinje“, smatrajući da je to boje sad učinit nego usrid lita kada bi se meso moglo pokvarit.

Bilo je tu i duhovitih pošalica. U centru Đakova srednjoškolci su na labradoru iscrtali kukaste križeve, a pas je zaklon od šaljivđijskih maturanata potražiijana terasi kafića. No, zbog silne buke i zviždanja pobiga je prije nego što su ga lokalni volonteri i ljubitelji životinja uspiliuvatit i sklonit na sigurno.

I napokon, najveća gorčina za svakog Hrvata. Svi znaju ča je bija Jasenovac: radno utočište za Srbe, Židove i Cigane za vrime rata. I dok su Hrvati umirali po bojištima braneći svoju zemju, gosti u Jasenovcu su imali osiguran posao i uživali. Međutim, nije im vrag dao mira. Umisto da se civiliziraju, oni su se mlatili međusobno, i to maljevima, i bacali mrtve u masovne grobnice. Hrvati su se grozili vidjevši štaoviprobisvjeti čine u radnom logoru.

Da Vas podsetimo:  Uhapšen vođa „grupe Amerika“ Mileta Miljanić u Njujorku

Ali krvoločni Srbi i ostali, nisu na tome stali. Iz Jasenovca su barbarski napadali obližnje stanovništvo. Čak su napali i jednu postrojbu i tamo pobili sve vojnike. Kolindini Hrvati jedino šta su sad mogli uradit, to je da na ulazu u Jasenovac postave spomen ploču svojim ustaškim herojima.

A onda su neki dekadentni i izdajnički hrvatski mediji poklekli pred četničkim pritiscima koji su dolazili od srpskog lidera u Hrvatskoj, Pupovca,te premijera/predsjednika Vučića iz Beograda, i počeli su napadat ovu spomen ploču tražeći da se skine. Žalosno!

Stvari će se, ipak, možda ispravit. Tvrdi se, da će se na području Jasenovca, na dan proglašenja biskupa Stepinca svecem, onog koji je blagosivja ustaše,održat koncert za nekoliko stotina tisuća hrvatskih domoljuba na kojem će pivat sam Tompson. Patnje i rane Hrvata, uvik za dom spremnih, a koje su im jasenovački barbari: Srbi, Židovi i Cigani nanili, možda time neće biti izličene, ali će biti znatno, znatno ublažene.

vlajki

Emil Vlajki

www.nspm.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime