Uvrede, psovke i guranje u Skupštini grada Čačka, opet prekinuta sednica

1
939

Sednica Skupštine grada Čačka prekinuta je danas posle podne nakon desetak minuta zbog incidenta ispred stola za kojim sedi predsednik, kada su opozicioni odbornici prišli da protestuju. Sednicu su obeležila međusobne uvrede poslanika, bacanje papira, psovke ali i koškanje.

Foto: http://ozonpress.net / Sednica Skupštine grada Čačka
Foto: http://ozonpress.net / Sednica Skupštine grada Čačka

Odbornici Dveri i Nove Srbije (NS) protestovali su jer predsednik lokalne Skupštine Igor Trifunović nije dozvolio raspravu o Predlogu novog poslovnika o radu Skupštine i što je posle uvodnog izlaganja dao predlog na glasanje.

Između odobornika opozicije i predstavnika Skupštine došlo je do rasprave i guranja tako da je slomljen mikrofon koji stoji ispred Trifunovića. Intervenisala je i Hitna pomoć jer je predsednik Skupštine Trifunović bio povređen kada je na njega bačen skupštinski materijal.

Trifunović je opozicionim odbornicima izrekao više opomena i mera udaljavanja sa sednice i prekinuo sednicu na 30 minuta.

Nastavak sednice koji je bio zakazan za 15.00 kasnio je skoro 60 minuta, zbog kako je rekao Trifunović, konsultacija sa šefovima odborničkih grupa.

Dveri traže vanredne izbore u Čačku

Pokret Dveri zatražio je večeras, posle niza incidenata u lokalnoj skupštini u Čačku, raspisivanje vanrednih izbora i ostavku predsednika skupštine Igora Trifunovića.

Dveri su u saopštenju zatražile i uvođenje privremenih mera u Čačku.

Dveri su optužili i dvojicu članova Srpske napredne stranke (SNS) za izazivanje incidenata, navodeći da je jedan član SNS-a krenuo da fizički napadne odbornike opozicije dok je drugi član SNS-a upućivao „uvrede i psovke“.

On je na početku popodnevnog dela sednice rekao da su se stavovi vlasti i opozcije „približili, ali da još nije postignut konačan dogovor“.

Drugi dan zasedanja Skupštine Čačka počeo je ranije danas sa zakašnjenjem od 60 minuta, nakon čega je Trifunović odmah prekinuo sednicu i odredio pauzu od pet sati kako bi obavio konsultacije sa odborničkim grupama.

Da Vas podsetimo:  Za pominjanje POLICIJE bez odobrenja Vulina kazna do MILION I PO: Sulud predlog zakona

Sednica je počela juče i obeležilo je postavljanje dve govornice koje su blokirala dva odbornika Dveri i NS, krađa kabla od mikrofona zbog čega se deo zasedanja održavao bez ozvučenja, dok se TV prenos odvijao bez tona.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović osudio je večeras ponašanje opozicionih odbornika na sednici Skupštine Čačka i incident u kome je lakše povređen predsednik Skupštine Igor Trifunović.

„Tu bahatost i osionost nekih odbornika koji misle da fizičkom silom spreče nečiji rad nećemo dozvoliti“, rekao je Todorović koji je i funkcioner Srpske napredne stranke (SNS).

Sednicu je obeležilo desetak prekida i pauza, brojne opomene opozcionim odbornicima kao i dve mere udaljavnja sa sednice, svađe, uvrede i „rat“ saopštenjima za medije.

Opozcija se protivi donošenju novog poslovnika o radu Skupštine koji je ocenila kao „restriktivan, uvod u diktaturu, ukidanje kvoruma i glasa opozcije, i trijažu medija koji će je pratiti“.

Te stavove je vladajuća Srpska napedna stranka ocenila kao „laž i manipulaciju“ uz ocenu da će novi Poslovnik omogućiti efikasniji rad Skupštine.

Na Predlog poslovnika opozicija je podnela 1.125 amandamana, od kojih je Statutarna komisija odbacila 800, kao pravno nemogućih, zbog čega je NS najavila krivične prijave protiv odgovornih.

Izvor: Beta

1 KOMENTAR

  1. Pa „na finjaka“ sigurno ne može niko da komunicira sa odbornicima SNS. Oni nameću agresiju i primitivizam kao način dijaloga. Zato sam svim srcem uz čačansku opoziciju. Nabavite dovoljno štapova za nastavk dijaloga i budite uporni. Neka, bar u srcu Srbije, to zlo ne bude na vlasti.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime