Uzdignimo se iz blata prevara i izdaja…

0
519

tolimirPosvećeno haškim mučenicima…

Kada su se popeli na „Partenon“ i poveli narod, gledali su ih kao bogove. Trčali su i žudeli za njima, želeli da im dotaknu skute i poljube ruku. Sve bi dali samo da budu u njihovoj blizini.

Ali kada je stigao „Potop“ i kada su srpske vođe i vojskovođe, u ime svog naroda, poput Jova, krenuli „starim putem grešnika“’, niko da ih pogleda, pozdravi, niti da im se u nesreći, muci i samoći nađe. A Boga mi neki, ne samo da su ih se odrekli, već su i svesrdno učestvovali u hajkama kako bi ih što pre poslali „tamo gde treba“. I još se jednom u srpskoj istoriji pokazalo koliko malo treba da Obožavani postane Progonjeni. Ali, „oprosti im Bože, jer ne znaju šta rade“.

Naš narod nije shvatio da time što će se odreći svojih vođa, neće spasiti dušu svoju. Jer problem nije u našim vođama, nego u nama samima. To se evo i danas, nakon skoro dvadeset godina, pokazuje kao istinito.

Iako smo haškom Molohu predali i prodali sve najbolje što smo imali, oni i dalje traže i traže – naravno, a šta drugo nego naše srce – Kosmet. Godinama bežimo od istine, zaogrnuti opsenama i samozavaravanjem, a deca nas ostaviše i odoše u “bijeli svijet“.

I šta sada da kažemo, osim da kriknemo – Gospode, pokajanja nam treba, vere i nade, ali nadasve snage, da se uzdignemo iz blata prevara, izdaja i licemerja, kako bismo prestali da budemo podljudi i postali Ljudi, dostojni svojih viteških predaka!

Ipak ima među nama i onih koji su ih dostojni. Ja, ne samo da verujem, već zasigurno znam da su to naši haški mučenici.

Nebojša Kuzmanović

facebookreporter.org

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime