Većnik sa lažnom biografijom

0
1033
Bojan Cvetković

U zvaničnoj biografiji Bojana Cvetkovića, većnika u niškoj Opštini Medijana i funkcionera SNS u toj opštini, gotovo da nema istinitog podatka. 

Cvetković, sada i šef izbornog štaba SNS, u svoju biografiju je uneo čitav niz netačnih podataka – od svog obrazovanja, do radnog iskustva.

Ipak, i sa takvom biografijom postao je opštinski većnik i mesečno zarađuje preko 80.000 dinara.


Završio Ekonomsku školu?

Dok na sajtu Opštine Medijana piše da je „Osnovnu školu i Ekonomsku školu završio u Nišu“, u Cvetkovićevoj radnoj knjižici piše da je završio smer za metalostrugara u Tehničkoj školi „15 maj“ i srednju Trgovačku školu.

U razgovoru sa novinarom Južnih vesti Cvetković je rekao da je reč o zabuni, do koje je dLažna biografijaošlo jer je on završio „Trgovačko-ekonomsku školu“.

I na konstataciju novinara da takva škola ne postoji, odnosno da je reč o dve odvojene škole – Ekonomskoj i Trgovinskoj, Cvetković je ostao pri tvrdnji da je reč o zabuni.

– To je jedna ista škola. Znate gde je to? To je Ekonomska, Trgovačka… One su zajedno. Jedino je Ugostiteljska odvojena…  – kaže Cvetković.


Predsednik Upravnog odbora AD „Višnjica-dućani“ Beograd?

Izveštaj iz APR

Prema podacima do kojih su došle Južne vesti netačan je i podatak o njegovoj navodnoj funkciji u tom preduzeću.

U administrativnoj službi preduzeća tvrde da prvi put čuju njegovo ime, a nema ga ni u evidenciji Agencije za privredne registre, staroj skoro 10 godina.

Međutim, Bojan Cvetković je u razgovoru sa novinarom insistirao da je podatak da je on predsednik Upravnog odbora tačan, ali zastareo. Tačnije, da on više nije nije na toj funkciji.

Ipak, uputio nas je na direktora „Višnjice“ Dragoslava Čihovića, jer ni okvirno nije mogao da se seti kada je bio obavljao tu funkciju.

– Pa, tamo.. kad je bilo to, kad je počeo (Čihović).. kad je uzimao Višnjicu i to. Pošto smo ja i on dugo godina sarađivali. Ja sa mu prodavao robu.. – kaže Cvetković.


Vlasnik preduzeća „Ilirija d.o.o.“ od 1992. godine?

Ni podatak iz biografije da je vlasnik preduzeća „Ilirija“ od 1992. godine nije tačan, s obzirom na to da je preduzeće ugašeno pre više od 10 godina. Tačnije još 2002. godine.

Da Vas podsetimo:  5 najštrokavijih čekaonica u srpskim bolnicama u kojima bi se i zdravi razboleli

Bojan Cvetković je novinarima rekao da je i ovde reč o grešci i da je tu u stvari trebalo da piše da je on „bio vlasnik“.

Međutim, Dragan Popović, koji je po saznanjima Južnih vesti bio vlasnik tog preduzeća, kaže da je Cvetković tu radio, ali tvrdi da nije bio vlasnik.

– Ja sam bio vlasnik, a on je moj sestrić. Eto, toliko je i on bio vlasnik – kaže Popović.


Član Upravnog odbora „Udruženja za poboljšanje ekonomske saradnje Ruske federacije i Srbije“?

Moskva

Sporan je i ovaj podatak iz njegove biografije.

Predsednik tog udruženja sa sedištem u Beogradu, Stevo Vranić, tvrdi da Bojan Cvetković nije član Upravnog odbora i da nije ni bio.

Ipak, Cvetković tvrdi da je i ovde reč o zabuni, koju izaziva to što u Srbiji postoji mnogo udruženja sličnog naziva.

Vredi pomenuti da se ubrzo nakon razgovora sa novinarom, Južnim vestima javio izvesni Goran Živković, tvrdeći da je Cvetković „najverovatnije pogrešno preveo naziv udruženja“, ali i pojašnjavajući da je on u stvari član uprave „lokalne podružnice“ pomenutog udruženja.

Međutim, treba pomenuti i to da je ta „podružnica“ registrovana 7. novembra 2012. godine, odnosno tek nekoliko meseci nakon što je Cvetković već predao svoju biografiju.


Šta još piše u biografiji?

Sem pomenutih i vrlo spornih podataka, u biografiji Bojana Cvetkovića još se jedino nalaze njegovo ime i prezime, informacije o datumu rođenja i bračnom stanju, kao i da je „Podpredsednik“ Opštinskog odbora SNS Medijana.

Nesporna je i fotografija.

m.juznevesti.com

like-button.net here

wordpress-themes.org here

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime