VELIKA HUMANOST NOVOSADSKIH SREDNJOŠKOLACA: Svakog radnog dana stoje ispred škole iz ovog razloga!

0
26

Na ulazu ispred zgrade TŠ “Mileva Marić Ajnštajn”u Novom Sadu, ovih dana postavljen je mali štand sa različitim vrstama cveća koje prodaju učenici i profesori svakog radnog dana od 7.30 do 18 časova.

Sadnice se prodaju uglavnom u saksijama, pa su tako cene pristupačne za komšije, ali i za Novosađane iz drugih krajeva grada, prenosi Dnevnik.

Muškatle koštaju 170 dinara po komadu, petunije 120, tamjanika 100, dok se kadifa prodaje po ceni od 80 dinara.

– U okviru praktične nastave na smeru tehničar pejzažne arhitekture učenici svih generacija uzgajaju cveće u našem stakleniku ispred objekta škole u Ulici Braće Ribnikar – kazala je nastavnica stručnih predmeta Jovana Mihajlović.

– Iako je prethodnih godina promenjen plan i program našeg obrazovnog profila, praktična nastava se i dalje obavlja redovno, a đaci imaju isti fond od 60 časova u toku jedne školske godine – dodala je.

Ona za „Dnevnik” kaže da se sa uzgajanjem počinje od septembra, te da u zavisnosti od doba godine, učenici kod škole prodaju sadnice, a osim što privređuju, i uče za što bolju ocenu, pripremaju se i za nove izazove koji će ih sačekati po završetku školovanja.

– Radimo na samoodrživosti i od novca koji zaradimo tokom prodaje sledeće godine kupujemo nove sadnice i novo cveće – rekla je Mihajlović i dodala da se često dešava da u školi imaju humanitarne akcije, pa proslede novac onome kome je on zaista potreban.

Izvor: Telegraf

Foto: Dnevnik

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime