Velika nužda, za male pare

0
98

Iskreno razmišljam da li uopšte ima smisla napisati ovaj tekst, kako ga uopšte započeti, kako bi zainteresevao prosečnog čitaoca da ga pročita do kraja i da li će tema, sama po sebi, ikome biti bitna. Sada kada smo pritisnuti brigama sa svih strana, kada nam više nego ikada prete i istok i zapad, kada EPS nudimo na prodaju severu, a litijum jugu, kada su sve brige spale na to zašto nismo prošli grupu na svetskom prvenstvu u fudbalu, kada nam razni Kurti i Murti otimaju srce naše države, razmišljam kakva je uopšte suština i smisao napisanih reči, ako ih niko i ne čita, ne vidi ili ih ne zanimaju?

Tako razmišljajući, pojaviše se prave reči u pravom trenutku – NE ZANIMAJU. Zašto su one prave? Pa kako drugačije objasniti činjenicu da su odbornici skupštine grada Čačka, oni koji čine vladajuću većinu, na poslednjoj sednici usvojili rebalans budžeta, u kome se za izgradnju spomenika Knezu Stracimiru, projekta koji je označen kao projekat od značaja za grad Čačak,  predviđa fascinantnih i impozantnih 2 dinara druže ? Za one koji  ne razumeju ili ne znaju, da pojasnim: gradska vlast (gradonačelnik, njegovi pomoćnici, gradsko veće, načelnik finansija i ostali koje nisam pomenuo, a čine vlast), planirali su i opredelili da u 2022. godini, potroše čitavih 2 dinara, za izgradnju spomenika Knezu Stracimiru.

Do sada smo videli sve i svašta od ove vlasti: 30.000 eur za tzv. jelku, 35.000 evra za potapajuće stubiće koji više ne rade nego što rade, ako uopšte i čemu služe, 300.000 do 400.000 eura svake godine za izgradnju i rekonstrukcije gradskog stadiona, 10.000 eura za punjač telefona u centru grada koji je postavila TOČ, 10.000 eura za održavanje fontana i česmi po gradu i još podosta njihovih projekata koji su debelo preplaćeni. Ali da mogu napraviti spomenik u centru grada za 2 dinara, koji bi bio na ponos svih nas, e to je nešto novo za našu malu mahalu.

Da Vas podsetimo:  KULTURA (BI TREBALO DA) POKRIVA SVE

Živi bili pa videli, rekao bi Valter. Možda se spomenik i napravi u preostalih 20-ak dana, koliko je ostalo do kraja ove godine, koji će koštati građane Čačka 2 dinara. Ukoliko to uspe napredna bratija, treba im odati priznanje, izviniti im se za sve loše rečeno o njima u prethodnim godinama i napraviti zakon po kome mogu večno da vladaju. Neko će reći da ovo nije u redu, ali zašto? Zar postoji bolja vlast od one koja spomenik u centru grada uradi za 2 dinara? Ja ne verujem.

Ukoliko se to dogodi, prvi ću skinuti kapu i javno ću se izviniti Milunu, Todosijeviću, Đokovički, Petkoviću, Trifunoviću, Mad Maksu, Trnavcu, Jevđu i ostalim naprednim i nenaprednim, da ne kažem nazadnim vlastodršcima, zbog toga što nisu ni pogledali, a kamoli pročitali, šta piše u predlogu budžeta. Što su spremni, slušajući samo onoga koji našu zemlju vodi nepogrešivo stazama pobede u svetliju nam budućnost, da nam obećaju sve i svašta, pa i izgradnju spomenika od 2 dinara. Rekao sam i stojim iza toga.

Ali i ja njih pitam: da li vas je sramota šta radite i za to još dobijate plate? Da li među vama sa kupljenim diplomama ima barem jedan, da pogleda šta pišete, zašta glasate i šta radite? Ili mislite da smo mi građani samo ovce za šišanje?

Bilo kako bilo, ušli smo u zaustavno vreme ili sudijsku nadoknadu vremena za budžetsku 2022. godinu, pa ćemo nakon kraja ove utakmice videti da li će spomenik biti napravljen do kraja godine (za 2 dinara) ili da čekamo produžetke, pa da u završnom računu vidimo za šta su utrošena ta 2 dinara druže. A možda 18. decembra da pitamo za to Boru Đorđevića? On je nekada znao, jer ovo podseća baš na to: VELIKU NUŽDU!

Da Vas podsetimo:  Srpsko pravo i nemačka čizma

Tekst napisao Ratko Mitrović – alias

P.S.

Veliko hvala čoveku koji me je animirao da napišem ovaj tekst.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime