Veliki kambek porodice Nikolić na vlast u Kragujevcu: Erić novi izvršni direktor „Vodovoda“

0
701
Foto: printscreen

Gradski ministar za privredu Radomir Erić, novi je izvršni direktor „Vodovoda“ u Kragujevcu, saznaje ucentar.rs ekskluzivno od visokopozicioniranog funkcionera SNS.

Veliki kambek porodice Nikolić

Time je potvrđeno pisanje ucentar.rs od pre nekoliko dana kada smo konstatovali da se porodica Nikolić sa svojim kadrovima praktično vratila na vlast u Kragujevcu. Posle imenovanja Andrije Ilića za direktora „Energetike“ koju čeka investicija od 12,5 miliona evra- imenovanje Erića je praktično zaokruživanje prezimanja moći strateških preduzeća u Kragujevcu.

Trenutno pod svojom kontrolom „porodica“ „drži“ resor komunalne delatnosti (Vladimir Maksimović, gradski ministar za komunalije), privrede (Radomir Erić),  lokalnu samoupravu (Sanja Tucaković), Damjan Srejić (za ravnomerni i održivi razvoj sela)…

-Njihov uticaj daleko je veći po dubini. JSP preduzeće vodi žena koja je svastika Radomira Nikolića. Imaju svuda svoje ljude. Sada se ključna bitka bije oko posla u „Vodovodu“ gde je kreditom obezbeđen posao od nekoliko miliona evra za rekonstrukciju mreže- kaže naš izvor a objavili smo još 13.decembra ove godine.

Goran Kojović i Tomislav Nikolić

„Iskopaće sve kadrove Bili ja ti kažem“- Kojović i Nikolić

Glavni igrač porodice Goran Kojović Koja sa svojim firmama u ovom trenutku na državnim projektima (Data centar, Palata pravde, izgradnja 640 stanova za pripadnike snaga bezbednosti, izgradnja novog zatvora u Petrovcu…) ima poslove u vrednosti od oko 20 miliona evra.

-Suštinski se ništa nije promenilo. Kum Radomira Nikolića novopostavljeni gradonačelnik Dašić samo je zainteresovan za segment urbanizma i građevine iz njemu znanih razloga. Ostale promene su kozmetičke i podala „plena“. Saša Jaćović koji je šef SNS za centralnu Srbiju glavni je za resor zdravstva i farmacije zbog toga je i direktorka „Apoteka Kragujevac“ i podnela ostavku- kaže naš izvor naglašavajući da je Beograd izuzetno nezadovoljan stanjem stvari u Kragujevcu i da se već uveliko priča „kako je to jedini grad u Srbiji kojima ima dva gradonačelnika“!

Da Vas podsetimo:  Otvoreno pismo Nikoli Selakoviću, ministru za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

Pozivaju se na Andreja Vučića

U Kragujevcu unutar SNS postoje bar tri lobija koja se pozivaju da imaju podršku Adreja Vučića, brata Predsednika Republike. Najglasniji je lobi oko Radomira Erića, gradskog ministra za privredu! Ovaj lobi upravo podržava Gorana Kojovića, finansijera Fondacije „Dragice Nikolić“ i jednog od ključnih ljudi porodice Nikolić u vreme zenita njihove moći u Srbiji. Otuda samo ovo naimenovanje u trenutku kada „Vodovod“ dobija ključan posao u novijoj svojoj novijoj istoriji, a slučajno ili ne upravo se Kojovićeve firme bave poslovima iskopa..

(nastaviće SE)

Dašić zanemeo..

Novi gradonačelnik Nikola Dašić nije odgovorio na naše pitanje da li je Radomir Erić postavljen za izvršnog direktora „Vodovoda“. Iz njemu znanih razloga nije odgovorio na ovo po grad važno pitanje.

Izvor: Ucentar.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime