Veliki stanovi za Malog

0
1175

Kompleks-Sveti-Nikola_Bugarska2-1027x480Ukoliko je, kao što tvrdi, vlasnik samo jednog od 24 stana u luksuznom bugarskom letovalištu „Sveti Nikola“, Siniša Mali je dužan da javnosti kaže za koga je kupovao stanove vredne pet miliona evra i čije interese zastupa osim interesa građana Srbije.

Piše: Stevan Dojčinović, glavni i odgovorni urednik KRIK-a

Gradonačelnik Beograda rekao je u saopštenju poslatom medijima da je KRIK u istraživačkom tekstu izneo niz „neistina i insinuacija“, da je „užasnut besmislenom kampanjom“, a novinare je nazvao „lopovima, neznalicama i gotovanima“.

On, međutim, nije demantovao nijedan navod iz teksta.

Potvrdio je da je vlasnik apartmana u bugarskom luksuznom kompleksu „Sveti Nikola“. Rekao je da je taj stan prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije. Mali, međutim, nije dao objašnjenje o kupovini ostala 23 stana u letovalištu na Crnom moru.

KRIK je objavio da je Mali, kao direktor dve misteriozne ofšor kompanije sa Britanskih Devičanskih Ostrva, kupio 23 apartmana u „Svetom Nikoli“ od 2012. godine. Svaka informacija potkrepljena je zvaničnim dokumentima iz registra sa Britanskih Devičanskih Ostrva i iz Bugarske. Ključna dokumenta objavljujemo na kraju teksta.

Mali je u saopštenju naveo da je radio kao konsultant u privatnoj firmi i savetovao druge prilikom kupovine stanova.

Dokumentacija koju KRIK objavljuje ga demantuje i pokazuje da je Mali aktivno učestvovao u kupoprodaji stanova i potpisivao ugovore – za sebe ili nekog drugog, misterioznog kupca.

Gradonačelnik tvrdi i da je ove poslove obavljao „dok je radio privatno“ i pre nego što je stupio na javnu funkciju i postao savetnik Aleksandra Vučića.

Dokumentacija ga demantuje i u tome – sve apartmane kupovao je i prodavao nakon što je stupio na funkciju 2012. godine. Poslednji stan prodao je u maju ove godine.

CRqHhO-WsAAe4wmGradonačelnik Beograda mora da odgovori na pitanje ko je vlasnik 23 apartmana vredna oko pet miliona evra – u čije ime ih je kupovao i prodavao. Javnost treba da zna čije interese, sem interesa građana Srbije, zastupa gradonačelnik i za koga radi dok obavlja javnu funkciju.

Da Vas podsetimo:  Da li će Srbija zbog Banjske ostati bez evropskih fondova?

Novinari KRIK-a nastaviće da insistiraju na odgovoru i da istražuju od koga je u ruke Siniše Malog stiglo oko pet miliona evra.

Gradonačelnik danas nije komentarisao drugi deo priče u vezi sa privatizacijom „Beopetrola“ koju je Savet za borbu protiv korupcije ocenio kao nepoštenu i koruptivnu. Mali je bio zadužen da pazi da ova privatizacija bude sprovedena po zakonu. Tadašnji direktor srpskog organka firme „Lukoil“, koja je kupila „Beopetrolove“ pumpe, upravo je osoba od koje je Mali kupio stanove u Bugarskoj.

Ova dokumenta dokazuju pisanje KRIK-a:

  • Izvod iz poslovnog registra sa Britanskih Devičanskih Ostrva koji pokazuje da je Mali direktor kompanije „Brigham Holding & Finance Inc.
  • Izvod iz poslovnog registra sa Britanskih Devičanskih Ostrva koji pokazuje da je Mali direktor kompanije „Etham Invest & Finance Corp.
  • Ugovor koji pokazuje da je Mali kao direktor firme „Brigham Holding & Finance Inc.“ kupio bugarsku kompaniju „Erma 11
  • Ugovor koji pokazuje da je Mali kao direktor firme „Etham Invest & Finance Corp.“ kupio bugarsku kompaniju „Erul 11
  • Dokument iz bugarskog poslovnog registra koji je Mali potpisao kao direktor ofšor firme u februaru 2015. kada je Mali obavljao funkciju gradonačelnika Beograda
krik.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime