Veliki Trnovac

0
1886

Selo u opštini Bujanovac, na jugu Srbije, sa oko 6.000 stanovnika, tabu je tema u našoj državi i medijima. Veliki Trnovac nije mesto u nekoj drugoj zemlji, niti je na Kosovu i Metohiji gde Srbija nema faktičku vlast. Ono je deo Srbije isto koliko i Beograd, Novi Sad ili Niš…Makar bi moralo da bude.

Tema Kosova i Metohije aktuelizovala se posle nekoliko godina. Čini se da će ldp-ovska politika Aleksandra Vučića umotana u jeftin radikalski nacional-boljševizam, istrajati na rešavanju ovog pitanja. Sve kako bi diktator od međunarodne zajednice dobio još nekoliko godina prava na maltretiranje većine građana. Analize situacije na Kosmetu su brojne. Od toga da je to naša teritorija u potpunosti, do stava da nije uopšte, preko činjenice da nam svi traže priznanje te tzv. države, što govori o tome da i dalje nije sve izgubljeno, do tvrdnji da je Srba “dole” sve manje, i da Srpska lista vlada zajedno za zločincima i ubicama Tačijem i Haradinajem… Ako bismo ovog puta ostavili navedene analize po strani, i posmatrali problem teritorijalne celovitosti Srbije iz drugog ugla, možda bi se otvorio put do postavljanja prioriteta i rešavanja pitanja srpskih granica.

Zar nije licemerno od vlastodržaca da govore o pitanju teritorije kakva je Kosovo i Metohija, a da pri tom nemaju sređeno stanje u ostatku svoje države? Sve naše vlasti u prethodnim decenijama nisu uspele da reše problem jednog sela od 6.000 stanovnika, koje se ne nalazi na Kosovu, već u južnoj Srbiji! Zašto veliko pitanje kakvo je tzv. kosovska nezavisnost, nije počelo da se rešava od lakšeg ka težem. Uspostavljanjem suvereniteta u ostalim delovima države. Ukidanjem APV-a, rešavanjem pitanja Raške oblasti i juga Srbije, gde najveći problem upravo predstavlja Veliki Trnovac, stecište narko mafije na Balkanu!

Da Vas podsetimo:  Da li je došlo vreme da zahtevamo četvorodnevnu radnu nedelju?

Albanska je uzrečica da je Veliki Trnovac glavni grad Bujanovca, odnosno da su iz ovog mesta potekle sve glavešine i velika većina funkcionera u opštini. Radi se o mestu u koje srpska žandarmerija i vojska ne smeju da uđu, nemaju hrabrosti, niti za to postoji politička volja. Bave se opozicijom! Činjenice su da se u ovom selu, leglu narko mafije, u svakom trenutku nalazi minimum tona i po droge, da meštani drže 24 sata dnevno seoske straže, te da nijedna akcija srpske države nije zašla u Veliki Trnovac! Pored navedenog, “naš” Trnovac baza je prostitucije i trgovine belim robljem!

Divljina u srcu Srbije! Tako bi se moglo opisati stanje u ovom malenom narko-selu bujanovačke opštine.

Veliki Trnovac – Srbija:

Postoji li pun suverenitet kada na svojoj teritoriji imate ovakvo mesto? Kakvi ljudi vladaju Srbijom decenijama, trgujući Kosovom i Metohijom, a da nisu sposobni da reše lako rešive probleme unutar svoje teritorije. Zašto danas Aleksandar Vučić spominje Kopaonik, a ne spominje Veliki Trnovac!? Da li je i koliko upravo on deo takvog anarhističkog stanja u ovom srpskom selu?

Nažalost, izgleda da su nam velike teme koliko daleke i nedostižne, toliko atraktivnije, dok istovremeno male rešive probleme svesno zanemarujemo. Licemerno je boriti se za Kosovsku Mitrovicu i Prištinu, a gledati narko mafiju pred svojim nosom. Zato je pitanje Velikog Trnovca simbol svih naših problema i težnji. Borba za teritorijalnu celovitost i budućnost Srbije trebalo bi da počne od malih, ostvarivih ciljeva. Poput uspostavljanja države Srbije na jugu, u mestu kao što je Veliki Trnovac, zatim u Raškoj oblasti i ukidanjem APV-a. Vlast koja reguliše navedena pitanja, imaće velike šanse da ekonomski i demografski povrati srpske zemlje. Zatim, one u međuvremenu izgubljene, i teritorijalno, ukoliko građani tih krajeva to budu i želeli. Sve ostalo je suva demagogija, oportunizam radi ostanka na vlasti i trgovina najfinijim emocijama sopstvenog naroda.

Da Vas podsetimo:  Ni Đilas, ni Vučić ne smeju prekrajati izbornu volju građana

(Napredni klub)

Igor Vuković
www.intermagazin.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime