Veljo, da li si bio u Majdanpeku?

0
1063

velja-ilic-1410419915-565813-620x330Šta mislite, da li je ministar bez portfelja, zadužen za vanredne situacije, „magistar“ (ili beše master?) Velimir Ilić bio u Majdanpeku ovih dana, gradu u kom se narod smrzava?
Naravno, nije.
Jer, otkad je nestanak struje – vanredna situacija, moliću lepo?
Malo snega, ledena kiša, po koji nalet olujnog vetra i nestanak struje. I to je to.
Uostalom, nestanak struje je pitanje za ministra Antića. A ne za magistra Ilića.
Magistar Ilić se (ne) bavi poplavama, bujicama, odronima, zemljotresima (ne-daj-bože) i sličnim stvarima. A ne – nestancima struje.
Magistar Ilić nema vremena od silnih obaveza da se bavi Majdanpekom.
Nije lako biti ministar bez porttfelja.
Treba ustanoviti pravilnik na osnovu kog će se negde uvesti vanredna situacija.
A to magistar Ilić u poslednje vreme detaljno radi.
Još ga ometa ona nestašna reka Belica, koja u njegovom komšiluku (Lučanima) stalno plavi, pa preti da će opet da napravi haos.
E, to je vanredna situacija!
A ne tamo neka opština od 20.000 duša u kojoj se bebe rađaju u mraku, hladnoći, bez vode i telefona. Šta će bebama telefon? Šta će im i mobilna telefonija?
Moliću lepo, kako su se naše babe porađale zimi?
Nemojte, molim vas, da uznemiravamo magistra Ilića.
Šta sad, trebalo je on da šalje agregat za porodilište u Majdanpeku?
Ili agregat za bolnicu u toj nedođiji?
Stvarno, građani Srbije, postajete razmaženi!
Lepo vam cela vlada objašnjava da živimo super, da ćemo za svega 13 meseci početi da živimo bolje (tad će, je li, 2016), a vi se žalite kako vam je teško?
Pa teško je i ministrima!
Drug Julin je prvi pokazao kako se brine o socijalnim davanjima! Odlaskom u Hajat! Magistar Ilić sigurno nije bio u Hajatu, ali je verovatno bio pored nekog kazančeta s rakijom.
I eto rešenja za hladnoću!
Stvarno, nije mi jasno: zašto u Majdanpek neko nije poslao koje bure rakije, da se potpali vatrica, pa se skuva Šumadijski čaj? Nikom ne bi bilo loše!
A i taj Antić! Neozbiljno, brate, od njega, do zla boga! Te struja će doći do kraja dana, te do sutra u 16 sati, te „strpite se malo“, te „aman građani, zar ne shvatate da me još nisu obavestili šta će biti s Južnim tokom, kakav Majdanpek, imam pametnija posla“?!
Uostalom, tu je i onaj Aleksandar Obradović! Onaj, što je direktor EPS-a. On je kriv za haos u Majdanpeku. Eto. Baš on. Zato što nije u stanju da popravi bandere i trafoe u „roku od odmah“!
Eto, vidite da su ruke vezane čoveku po imenu Ilić magistar Velimir?
Kažem vam – u njegovoj glavi – nestanak struje nije vanredna situacija. U njegovoj glavi je to normalno stanje stvari. U njegovoj glavi je odavno nestalo struje.
A bebe? Ma dajte: nek se smrzavaju malo. Očeličiće se, zbog toga. Uostalom, kako je bilo našim babama koje su se porađale u snegu? I našim dedovima koji su po snegu pravili decu?
Kad bolje razmislim, s ovakvim ekspertima u vladi Srbije i stručnjacima na čelu javnih preduzeća, dobro ova zemlja još funkcioniše.
Kad bolje razmislim, strah me je šta će se desiti ako zima bude malo oštrija, kao pre tri godine.
Direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak ubeđuje nas da nam se Feketić neće ponoviti.
A Majdanpek?
Svakoga dana u svakom pogledu sve više razumem one koji (bez obzira na godine) odlučuju da napuste ovu zemlju. I da se razumemo: ne govorim o političkom neslaganju, ne govorim o partijskom zapošljavanju, ne govorim čak ni o ekonomskom devetom krugu pakla koji nas okružuje.
Govorim o bahatosti i nebrizi državnih organa da pomognu narodu.

Da Vas podsetimo:  Ima li u Srbiji zelenih poslova?

Aleksandar Bećić 

Kolumnista

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime