Veoma čudno- šta se krije: Cvijan kremiran 14 dana posle smrti na zahtev oca

0
841

Vladimir Cvijan, bivši generalni sekretar Predsedništva Srbije za vreme mandata Borisa Tadića i nekadašnji član Srpske napredne stranke (SNS), za čiju se smrt saznalo nakon tri godine, kremiran je 19. januara 2018., saznaje portal Nova.rs.

Podsetimo, javnost u Srbiji je tek prošle nedelje saznala da se Cvijan utopio januara 2018., što je izazvalo brojne kontroverze, s obzirom da to nigde do tad nije bilo saopšteno.

Cvijan je pronađen mrtav 5. januara pre tri godine, nakon čega je izvršena odbukcija njegovog tela. Tada je ustanovljeno, a što je tužilaštvo pre nekoliko dana saopštilo, da je smrt nastupila utapanjem, a ovih dana se u javnosti povela polemika oko toga gde je sahranjen Cvijan. Ipak, kako saznaje portal Nova.rs, Cvijan je 14 dana nakon smrt kremiran.

“Kremiran je 19. januara iste godine, a zahtev za kremaciju potpisao je Cvijanov otac Mirko Cvijan, inače profesor Biološkog fakulteta”, kaže izvor portala Nova.rs.

Podsetimo, u javnosti se proteklih dana vodi polemika zbog čega se dosad nije znalo za Cvijanovu smrt, s obzirom da je reč o političaru sa dugom karijerom. Interesantno je i da niko od njegovih bližih saradnika nije znao da je on preminuo, što je dodatnu sumnju bacilo na ceo slučaj.

Sa druge strane, izvor blizak porodici, rekao je za Nova.rs ranije da čak ni supruga Aleksandra nije znala do prošle nedelje, kao i da oni od 2015. gotovo da nemaju kontakt.

Cvijanu se trag gubi od 2014. godine

Vladimiru Cvijanu, iza koga je dugogodišnja karijera, trag se gubi 2014. godine, kada je nestao iz javnog života Srbije. Spekulisano se da je neko vreme boravio u Americi, a takva saznanja imala je i njegova bivša supruga.

Da Vas podsetimo:  Iako vlast tvrdi da nižu cenu struje od nas u Evropi ima samo Mađarska, podaci ipak kažu drugačije

Inače, interesantno je da se vest o njegovoj smrt pojavila i te 2018. godine, kada je, iz nepoznatih razloga, praktično “ugušena”.

Te godine pojavila se informacija da je Cvijan ubijen, ali je potom magazin Tabloid objavio da je on ipak živ i da se nalazi u Njujorku. Kako su tada navodili, on se novinarki tog

portala javio preko određenog podsrednika i on je tada rekao da se nalazi u Sjedinjenim Američkim Državama pod zaštitom nadležnih službi za borbu protiv organizovanog kriminala i pranja para

Podsetimo, Cvijan je od februara 2008. godine bio Tadićev savetnik, a obavljao je i dužnost generalnog sekretara Predsedništva Srbije. Predsedništvo je napustio 2010. godine, da bi potom pristupio Srpskoj naprednoj stranci.

Na listi SNS-a, na parlamentarnim izborima 2012. izabran je za narodnog poslanika, da bi naredne godine napustio tu stranku.

Inače, u javnosti je ostao upamćen i kao oštri kritičar politike predsednika Aleksandra Vučića.

Izvor: Srpski dnevnik

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime