Verbiću- oženi me, ili me barem onesvesti

0
991

k2Znao sam da su deca kriva za sve! Ona iz Šajkaša, jeste!
Ona što su nam nasekirala ministra prosvete i praznog pogleda u daljinu- Srđana Verbića, padajući u nesvest kao snoplje, dok je on eksperimentalno pokušavao da dokaže kako je zapravo reč o masovnoj histeriji…
– Vidite, udaram glavom o zid već pola sata i još nisam pao u nesvest! Snimaj, mali, snimaj… Nije tako lako pasti u nesvest, bre, sve to ova deca simuliraju da bi izbegla kontrolni, znam ja njih odlično…- naučno je dokazao ministar, blago se ošamutivši nakon poslednjeg udarca kada se zaleteo preko celog školskog dvorišta i udario glavom o noseći zid škole.
– Izvinite, teto, zvonilo je, žurim na čas…- obratio se potom novinarki i u utrčao u školu urlajući: „Bež’te, „tetkice“, stigo Verba“!
Dakle, i zvanično je potvrđeno iz Ministarstva prosvete da je četrdeset i nešto dece palo u nesvest usled „kolektivne nesvesne psihosomatske reakcije“, što mu otprilike dođe efekat Kim Džonga Una, „Bitlsa“, ili Bratislava Gašića kad rukom prođe kroz „Čola“ frizuru i procedi kroz usne: „Bejbe, nije ista cena kad običan dunđer lepi pločice i kad to čini ministar odbrane“…
Odgovora na pitanje: zbog čega je onda polovina mališana zadržana u bolnici- nema! Verovatno da bi lekari prekratili dežurstvo, ili čisto da napakoste Verbiću, koji je danima potom, uz stručne timove, pajao po školi osluškujući radijatore, vetntilacione cevi i kanalizaciju da li negde pušta?!
– Ništa, bre, ljudi! Evo, polepio sam žvake na sve rupe, naredio da se plombiraju wc-i i deca upute na obližnju livadu po nuždi, naložio da nastavni kadar ne konzumira pasulj pre dolaska u školi, za svaki slučaj, i ništa! Kažem, bre, masovna histerija…- elaboriorao je ministar, potkrepljujući tvrdnju i čvrstim dokazima:“ Sećate se onomad kad je naš Alek ušao u skupštinsku salu, Nebojšica poveo aplauz, pa svi kolektivno nesvesno psihosomatski odrali dlanove k’o da peremo ruke šmirglom, a suze liju, šminka se sliva, Maju Gojković tri puta osvešćivali a ona se ne da: „Pustite me, bre, hoću da oborim Vulinov rekord u nesvesnosti pri pogledu na premijera! Pustite meeeeee, neću „kiselu“, neću šećer, ni lekare ni travare, niti vodu s Korita Ivanova… Ne kvarite mi slobodan pad i umetnički dojam…“!
vI čemu posle svega dalje spekulacije, šok i neverica- Verba pogledošuplji stavio je tačku na čitav slučaj, baš tamo gde joj je i mesto! Ne u pravopisu, već u ministarskoj interpretaciji misterije koja na kraju to i nije: deca kolektivno istripovala da ih jure štrumpfovi, zmajevi, trolovi, oblaci, loptaste munje, Sava Savanović, Keba u kostimu Lejdi Gage, Čeda Jovanović s kofom ledene vode i Tadić u bratelki, pa popadali u nesvest, naravno. A i ko ne bi, realno?!
Dakle, sami pali sami se ubili, štono pesma kaže. Niko kriv, niko odgovoran, a i ko bi i za šta odgovarao kad je „dokazano“ u pitanju: kolektivna nesvesna psihosomatska reakcija!
Ono, znate, kao kad je ministar uleteo u školu i podvrisnuo: „Bež’te „tetkice“, stigo Verba“, a one u vrisak i nesvest, naravno…

Da Vas podsetimo:  Grobovi predaka na meti bahatih potomaka: DA LI SMO KAO LJUDI DOTAKLI DNO?

Mihailo Medenica

Dvaujedan

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime