VEROVALI ILI NE: Zelenski je osoba godine u izboru Time magazina

2
51

Američki časopis Time proglasio je ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog i “duh Ukrajine” osobom 2022. godine. Uredništvo časopisa kaže da se radilo o najlakšoj odluci o osobi godine u dugo vremena.

“Njegov uspeh temelji se na činjenici da je hrabrost zarazna”

“Zelenskijev uspeh kao ratnog vođe temelji se na činjenici da je ta hrabrost zarazna. Ona se proširila među ukrajinskim političkim vođstvom u prvim danima invazije jer su svi shvatili da je predsjednik ostao s njima”, navodi Time odajući priznanje 44-godišnjem predsedniku.

“Nezavisno od toga ispunjava li vas borba za Ukrajinu nadom ili strahom, Vladimir Zelenski podstakao je svet na način koji nismo videli decenijama. U nedeljama nakon što su ruske bombe počele padati 24. februara, njegova odluka da ne pobegne iz Kijeva, nego da ostane i prikuplja podršku bila je odlučujuća”, stoji u obrazloženju uredništva.

“Od njegove prve objave na Instagramu 25. februara, koja je dokazala da su njegova vlada, ali i civilno društvo netaknuti i na svom mestu, pa sve do dnevnih govora koje je videovezom održavao u parlamentima, Svetskoj banci i na dodeli nagrada Grammy, ukrajinski predsednik bio je svugde. Njegova informacijska ofanziva promenila je geopolitički poredak te pokrenula talas akcija koji je zapljusnuo celi svet”, navelo je uredništvo Time-a.

“U svetu punom podela dogodilo se okupljanje oko jednog cilja”

“U svetu koji definišu podele dogodilo se okupljanje oko jednog cilja, oko zemlje koju neki izvana nisu mogli pronaći na karti. U UN-u je invaziju osudila 141 zemlja. Samo su diktature stale uz Moskvu – Severna Koreja, Sirija, Eritreja i Belorusija. Velike kompanije masovno su se povukle iz Rusije te izbrisale milijarde u prihodima”, objavio je Time.

Da Vas podsetimo:  Diskriminacija dece po mestu rođenja

“Finansijska, materijalna, humanitarna i vojna pomoć krenula je prema Ukrajini. Stranci su primali izbeglice, restorani su hranili gladne, doktori su stizali kako bi pomogli s ranjenima. Ukrajinska zastava proširila se društvenim mrežama te osvetlila spomenike od Tokija do Ohia”, navodi Time.

“Duh Ukrajine ustanovili su bezbrojni pojedinci u zemlji, ali i izvan nje”, naveo je Time obrazlažući počast ne samo Zelenskom nego i svima onima koji su deo duha solidarnosti s Ukrajinom, kako Ukrajincima, tako i strancima.

Elon Musk, direktor Tesle, bio je Timeova osoba godine 2021. Time je tradiciju proglašavanja osoba godine započeo 1927.

Izvor/Foto: Time

Antonije Kovačević

2 KOMENTARA

  1. I Hitler je proglašen za ličnost godine, pa poslije njega, nema više iznenadjenja. Veći mi je dojam ostavila misao u obrazlozenju uredništva “ ……. okupljeni oko jednog cilja , okupljeni oko zemlje koju neki izvana nisu znali pronaći na karti ……“ …… Ukrajina nije veličine San Marina ili Lihenštajna , pa je za pretpostaviti, da oni koji nisu bili u stanju na karti pronaći Ukrajinu, vjerovatno ne bi znali ni pronaći “ Atlanski Ocean „……. Upravo takvi su ciljana grupa koju treba inpresionirati izborom ličnosti godine . Toliko se puno investira na zaglupljivanje, dezinformiranje , maskiranje, očigledno laganje da bi to moglo postati opasno i za same “ izvodjače radova “ ….poput sankcija Rusiji ……

  2. Хазари изабрали Хазара, шта је ту чудно?
    Преко 90% Централног комитета бољшевика после октобарског преврата били су Хазари. Историја се само понавља.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime