Verujmo Vođi

0
896

veliki vodja

Ja, tebi, Heroju od Feketića, Super Aleče, zapravo verujem! Zaista! Iskreno verujem da veruješ u sve ono što nam iz dana u dan pričaš i ponavljaš!
Još kad mi kažeš kako danas imamo više prijatelja nego što smo ih ikad imali u svetu, prosto mi se osmeh razlije oko usana! Blago nama! Pa zašto uopšte brinemo? Zašto se uvlačimo u sebe, kada nas ti vodiš pravo u… Bolji život?
Čisto mi srce poskoči kada čujem kako su svi u svetu (uključujući i braću Ruse) oduševljeni tvojim hrabrim merama i planom izlaska iz krize! Prosto se oduševim kada čujem kako su i oni oduševljeni!
Kako i da ne budu oduševljeni!?
Pa ti svim svetskim političarima, o Vođo, pokazuješ kako se mogu izmanipulisati birači, kako se partija može instrumentalizovati, kako se svi mogu navesti da kao ovce idu samo u jednom pravcu: za tobom.
Ti si im naprosto otvorio vidike!
I zato su oni zadivljeni!
Oni sada shvataju da je moguće izvesti revoluciju bez ispaljenog metka kako na unutrašnjem, sopstvenom planu, tako i na spoljnom, glasačkom, biračkom, članskom planu.
Samo je potrebno biti dovoljno nedosledan pa tako promeniti politiku u koju veruješ, tako maštovit i dovoljno (ludo) hrabar, pa obećavati sve ono što ti narodu obećavaš.
Samo je potrebno imati dovoljno zatupljenu i razočaranu glasačku mašineriju, ogorčenu količinom laži i lopovluka koju je sproveo prethodni režim, pa učiniti ono što si ti nama, o Vođo, učinio.
I naravno, bitno je, o jako bitno, imati medije. Na svojoj strani.
Kako dobro su spakovane sve kockice u tvom sistemu…
Imaš Javni servis (gde novinari povremeno i stidljivo pokušavaju da oponiraju, ali ne, nikako tebi, nego nekome koga pošalješ, kao onomad Zorannah što si poslao u Beogradsku hroniku)… Imaš i ružičastu televiziju (i to ne jednu, nego čitav medija sistem) koju drži kum od tvog ministra, a koji mora da slepo, kao mantru, ponavlja kako si ti genije nad genijima: dužan ti je „onoliko“… zna se zašto.
Pa je tu onaj nejaki Grk, koji je na tvoj mig (pardon, na mig tvojih kerbera, jer ti ne zoveš novinare, ne pretiš i ne mešaš im se u posao) ukinuo emisiju u kojoj su mnogi mogli da dođu i kažu – Car je go… I ne samo da je emisiju ukinuo, nego je i potpuno prepakovao televiziju koja je nekad imala informativni program, a od sledeće godine ima da se OTVori za tvoje ideje o srećnijem životu…
Ove sitnije, poput Nove, Studija B, Happy televizije, da ne pominjemo…
A ni ove na kablu. Ona „beše američka televizija“ (kao si rekao) tebe ne ugrožava. I ne može. Jer, osim TV kuća na svim nivoima, ti imaš i (skoro) sve dnevne novine na raspolaganju. Da ne postoji Danas, prosto bismo se pitali šta nas to snađe danas. Mala je bara, u njoj puno krokodila u tim štampanim medijima, pa se povremeno posvađaju oko toga ko te više voli… I da bi to dokazali, obavezno dokazuju ko je nekad davno pisao ružno o tebi. I ko je krao. I ko je varao… I ko je… Ma znaš ti sve to…
Nedeljnike si u Srbiji tako majstorski marginalizovao… Za sve je (pa i za to) kriv, naravno, prethodni režim, koji je dozvolio da narod počne da propada do te mere da mu je sada teško da plaća preskupe nedeljnike… Pa, neka pišu šta hoće! To ne utiče na Tvoju vlast…
I? Ostaje još samo ovaj virtuelni svet, koji tebe (kako stalno ponavljaš) ne interesuje: tebe interesuje samo Srbija u kojoj će ljudi (valjda oni koji ostanu u njoj) živeti bolje…
Ostaje samo ovaj beskonačno veliki prostor virtuelne Srbije u kom su se smestili i levičari i desničari, i komunisti i fašisti, i vernici i nevernici i tvoji i oni protiv tebe… Pa neka pišu do mile volje!
Znaš Ti, Vođo, vrlo dobro, da ima nas, koji razmišljamo svojom glavom i pišemo, snimamo, bunimo se protiv tvog sistema. Znaš isto tako da tvoji savetnici strogo kontrolišu da se ne razmašemo previše: odmah po raznim mrežama angažuju proverene i iskusne članove koji nas zaspu komentarma kako smo mi – zapravo – retardi koji nismo dorasli tvom geniju koji nas vodi… Napred naravno.
Kad se kockice tako slože, negde mora da se napravi propust. Kako god dobre savetnike da imaš, a imaš ih. Pošteno rečeno.
Eto, digla se halabuka kako hakeri „drže celu Srbiju u šaci“ i kako su ukrali matične podatke skoro svih građana… Uhhhh… Koliko će se fantomskih firmi sada pootvarati ako se nešto brzo ne uradi, reći će neko.
Kakve to veze ima sa tobom i tvojom strankom, o Vođo?
Pa, ako se pogledaju dokumenti koji su dostupni redakciji Blica, onda pažljivom oku „uleti“ jedan podatak: u koloni „napomene“ – zapisao neki aktivista tvoje stranke, o Vođo, da se „taj i taj“ brine za komunalne probleme, da se „ta i ta“ brine o socijalnoj situaciji i besparici, a da će pak treći čovek kog su na listi posetili – glasati za DS. S druge strane, navodi se kako će njegov prvi komšija – glasati za vas (naš siguran; na nekim drugim stranama – „tip 1″).
Dakle – srpski hakeri su pokrali lične podatke iz centrale vaše stranke.
Kažem – iz vaše stranke, jer su vaši aktivisti sprovodili akciju prikupljanja sigurnih glasova sa biračkim spiskovima u rukama. O tome sam lično pisao pred izbore 16. marta.
Krađa ličnih podataka je ozbiljna stvar. Zloupotreba istih – takođe.
Možda bi trebalo da se pozabaviš kadriranjem u stranci, o Vođo. Da vidiš ko tamo šta radi. Jer, u vladi se nisi baš pokazao… ako ti ceo svet i svi lideri veruju. Uključujući i onog Kurca. Iz Austrije. Tvog novog najvećeg prijatelja. I Italijana. I šeika, brata, naravno.

Da Vas podsetimo:  Smeniti Krizni štab i izabrati novi

Aleksandar Bećić

Kolumnista

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime