Vidovdan je merilo svakog Srbina

0
1248
Foto: printscreen

“Vidovdan je zenit nad našim glavama, ali i temelj pod našim nogama. Vidovdan je zaista Vidov dan, kada se jasno vidi i sagledava kroz vekove „ko je vera, a ko je nevera“. To je večito SRBSKO OGLEDALO.“ Episkop Artemije

Za nas Srbe Vidovdan je čudotvorno ogledalo, od Boga nam dato, u kojem se naša duša ogleda ili kako nam je poručio Episkop Artemije: “Pred svakim Srbinom, ma na kom mestu živeo, ma na kakvom položaju bio, stoji vidovdansko – kosovsko OGLEDALO… Stoga, dok je vremena, zagledajmo se dobro u to ogledalo, prepoznajmo sebe na kojoj smo strani, revidirajmo svoj stav dok „vremena ima“, jer ide noć kada niko neće moći delati, noć posle koje nema svanuća.“ Na tom ogledalu će svako da vidi stanje svoje duše i da sazna kojim putem ide, čiji primer sledi, kome taboru pripada, da li je na njemu blagoslov ili kletva, i to jednostavno niko ne može da izbegne.

Srbi se danas, hteli oni ili ne, svrstavaju u dva tabora ispod dva barjaka i to prvo tabor Svetog velikomučenika Kneza Lazar koji je visoko podigao Svetosavski barjak, o kojem je Episkop Artemije napisao: “Sveti Knez Lazar je na Vidovdan doveo do vrhunca svetosavski ideal srpskog čoveka, ispunio svetosavsko srpsko Jevanđelje, koje sažeto glasi: „Sve za Hrista, Hrista ni zašta“. To je opredeljenje za „Carstvo Nebesko“, za večne duhovne vrednosti: večnu istinu, večnu pravdu, večnu nadu, večni život. Tim vrednostima je sveti Knez ispunjavao svoj zemaljski život, za te vrednosti ga je i položio. To su vrednosti za koje vredi živeti, ali za koje vredi i umreti kada to zatreba.“ Drugi je izdajnički tabor Vuka Brankovića, koji je bio opredeljen za zemaljsko carstvo, koga su pohlepa za zemaljskim slastima i strastima doveli do izdaje i Boga i roda, do večnog prokletstva, koga su posle toga odbacili i oni kojima je svojom izdajom pomogao, Turci koji su mu rekli:“Kada ti nisi veran svome caru, kako ćeš biti veran našem caru?“ Danas se uporno i podmuklo pokušava da izmeni Vidovdanska istina, pri čemu se najveći akcenat stavlja da Vuk Branković nije izdao. Svi koji to rade, pokušavaju da opravdaju to što se kriju iza Goleš planine zajedno sa Vukom, da opravdaju svoje izdaje ili svoj kukavičluk i rade protiv Boga i roda i protiv blagoslova Sv.velikomučenika Kneza Lazara, a na sebe navlače kletvu. Nad ovim taborom se viore barjaci sa zvezdom ili zvezdicama ili su u duginim bojama…

Da Vas podsetimo:  Genocid nad Srbima – osnovno obeležje hrvatskoga genetskog koda

“Primer Kneza Lazara budi u nama ponos i oduševljenje za iste ideale za koje je on mučenički postradao, a primer Vuka – izaziva osećaj stida i srama što se u našem rodu našao i takav izrod.“ Episkop Artemije

Srbine zagledaj se dobro u Vidovdansko ogledalo i reci šta vidiš!

Da li si Srbine u taboru onih, koji kažu da antihrišćanska EU nema alternativu i da zbog toga treba sve izdati i prodati, pa i dušu svoju đavolu dati?

Da li si Srbine u taboru onih, koji odbaciše Ustav Srbije i prihvatiše Briselski sporazum i tako se odrekoše Kosova i Metohije?

Da li si Srbine u taboru onih, koji pozvaše Srbe da izađu na šiptarske izbore i da uđu u vlast sa zločincima Tačijem, Haridinajem i tako priznaše satansku tvorevinu državu Kosovo?

Da li si Srbine u taboru onih, koji kažu da kanone Svetih otaca treba obesiti mačku o rep, što sebe nazivaju biskupima, što nose biskupsko prstenje i krstove dobijenih od pape za poslušnost?

Da li si Srbine u taboru onih, koji rimokatoličko-vatikansku jeretičku i zločinačku organizaciju nazivaju sestrinskom crkvom, a koja je organizovala samo u prošlom veku ubijanje preko četiri miliona Srba.

Da li si Srbine u taboru onih, koji se odrekoše Gospoda Isusa Hrista i prihvatiše sataninog namesnika na zemlji papu, kome se mole, klanjaju, celivaju krvavu ruku i nazivaju “svetim ocem“?

Da li si Srbine u taboru onih, arhijereja SPC poslušnika papinih koji rade na unijaćenju naroda Srbskog milom ili silom, pri tome kao zveri progone verno Hristovo stado.

Da li si Srbine u taboru onih, umišljenih pravoslavaca koji smatraju da treba svi hrišćani celog sveta da se ujedine, odnosno “crkve“ i tako dočekaju svoga gospodara antihrista.

Da li si Srbine u taboru onih, koji nam vojsku uništiše i uvedoše ponovo danak u krvi, našu decu u NATO janičare pretvoriše i koji će ako treba i na tebe da pucaju?

Da Vas podsetimo:  BRUKA U PROHORU PČINJSKOM

Da li si Srbine u taboru onih, koji nam kao prijatelje nameću naše vekovne neprijatelje Turke, Hrvate, Albance, a od naše braće Rusa prave neprijatelje?

Da li si Srbine u taboru onih, koji sa najvećim počastima dočekuju svetske zlikovce u vidu predstavnika NATO-a, EU i SAD koji teže da nas potpuno unište?

Da li si Srbine u taboru onih, koji podržavaju fašizam u Ukrajini i ubijanje nedužnog Ruskog naroda u Novorusiji, govoreći da su oni za celovitost Ukrajine?

Da li si Srbine u taboru onih, koji dozvoljavaju da nas zaprašuju iz vazduha i da nas truju modifikovanom hranom?

Da li si Srbine u taboru onih, koji te teraju da prihvatiš da ti sin sa muškarcem, a ćerka sa ženom u homoseksualnoj zajednici žive?

Da li si Srbine u taboru onih, koji kažu da su satanski festivali razvrata, bluda, narkomanije i alkoholizma Egzit i Guča pravi brend Srbije?

Da li si Srbine u taboru onih, koji za kerove prave prihvatilišta, dok je sve više beskućnika i koji su te kerove zaštitili da mogu da nas ujedaju, a mi im ne smemo ništa?

Da li si Srbine u taboru onih, koji nevolje koje su nas zadesile u vidu smetova, poplava, požara, koriste uz pomoć medija da sebe u idole pretvaraju, kojima ćeš se ti klanjati i moliti?

Da li si Srbine u taboru onih, koji koriste medicinu da na nama eksperimentišu i da nas vakcinama i lekovima ubijaju kako bi nas manje bilo?

Da li si Srbine u taboru onih, koji hapse kriminalce i tajkune, a pre toga i posle toga sa njima blisko sarađuju ili bolje reći upravljaju?

Da li si Srbine u taboru onih, koji ti decu zaglupljuju kroz razvratnu školu, i od naše pametne dece prave debile sa kojima će lako moći upravljati?

Da Vas podsetimo:  Hrvati brišu srbsko, a “srpske znalice” ćute

Da li si Srbine u taboru onih, koji su školski sistem uništili, a na mesto dekana postavljaju kriminalce od kojih dobijaju diplome i doktorske titule?

Da li si Srbine u taboru onih, koji te preko medija i indrustrije zabave pretvaraju u poslušnog roba koji ne zna i ne sme da misli svojom glavom, nego treba samo da prihvati bez pogovora njihovu realnost?

Da li si Srbine u taboru onih, koji zatvaraju časne patriote koji neće da prihvate njihovu izdaju i tome se otvoreno suprostavljaju?

Da li si Srbine u taboru onih, bivših Srba koji su opijeni zapadnom modom-grehom, spremni da se odreknu svega i da prihvate svako poniženje za trenutak lažnog zadovoljstva i mira.

Da li si Srbine u taboru evrofanatika i ekumenista izdajnika Boga i roda?

Srbine, ako si u njihovom taboru, znaj da je na tebi Lazareva kletva i Vukovo prokletstvo i zato se pod hitno pokaj, ako želiš sebi dobro i pređi u tabor gde su: Sv.Simeon, Sveti Sava, Sv.kralj Milutin, Sv.knez Lazar, Miloš Obilić, Sv.Vasilije Ostroški, Sv.Petar Cetinjski, Sv.đakon Avakum, Karađorđe, Njegoš, Gavrilo Princip, Živojin Mišić, Stepa Stepanović, Sv.Petar Dabrobosanski, Sv.starac Vukašin, Sv.Jasenovački mučenici, Đeneral Draža, Sv.Nikolaj Srbski, Sv.Justin Ćelijski, braća Milići, Milica Rakić, Sv.mučenik Hariton, vladika Artemije…

“Srbija i danas postoji i opstaje zahvaljujući onim Srbima (ma koliko malobrojni bili) koji su Lazarevsko opredeljenje učinili dušom svoje duše, srcem svoga srca, zenicom svoga oka.“ Episkop Artemije

Ove godine, ako Bog da u Prizrenu carskom gradu!

Kako radili tako nam Gospod pomogao!

Bogdan Mijušković i Goran Živković
Izvor: srbinaokup.info

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime