Vikao sam “ubijte 100 muslimana” jer sam strepeo da će se ponoviti Drugi svetski rat

0
754

qkXzWYhVučić je u intervju za nemački nedeljnik “Špigl” rekao da je u prošlosti izgovorio nekoliko “idiotskih stvari” jer je strahovao da će ponoviti Drugi svetski rat.

Upitan za svoju prošlost, kao i političke stavove, on je objasnio da je imao 23 godine kada je ušao u politiku i da je tada njegova zemlja bila u ratnom stanju, pa je normalno biti na strani svojih sunarodnika.

– Strepeo sam tada da bi se mogli ponoviti stravični događaji Drugog svetskog rata, mnogi moji preci su ubijeni od steane Hrvata ustaša. To je jedan od razloga zašto sam danas veoma obazriv u komentarima o Hrvatima, jer ne želim svoju funkciju da mešam sa mojom ličnom pričom, objasnio je on.

HeFOCImVučić je dodao da je ono za šta se stvarno stidi što je “izgovorio par idiotskih stvari”, a upitan da li misli na izjavu da “za svakog ubijenog Srbina treba ubiti 100 muslimana”, odgovorio je da nema šta da krije i da je sve svoje greške javno priznao.

Zar nije poziv na masakriranje naroda jedne vere bio simbol Drugog svetskog rata? Inače, prema Koncenciji o sprečavanju i kažnjavanju genocida Ujedinjenih nacija, pozivanje na genocide takođe je kažnjivo.

Aleksandar Vučić nikada nije odgovarao! Priznati da si “izgovorio par idiotskih stvari” za skupštinskom govornicom ne umanjuje krivičnu odgovornost.

Izvor: Tanjug / Teleprompter.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime