Virtuelni Naučni klub

0
224
Foto: printscreen

Aktivnosti Naučnog kluba preseljene su na internet zbog pandemije koronavirusa, ali to vas ne sprečava da učestvujte u novim naučnim poduhvatima.

U virtuelnom Naučnom klubu možete da učestvujete u aktivnostima i sadržajima koji vas pozivaju u nove naučne poduhvate.

Za sve one koji su se sa nama družili i ranije, organizatori su se potrudili da već poznatu atmosferu Naučnog kluba prenesu kroz računare i mobilne telefone. Za one koji su prvi put sa Naučnim klubom – spremite se da nauke, kako prirodne tako i društveno-humanističke, tehnologiju, matematiku i inženjerstvo upoznajete na nesvakidašnji način, potpuno drugačiji od onog iz školskih učionica.

Tokom aprila, tema radionica je veštačka inteligencija. Sve o aprilskim radionicama možete saznati OVDE.

Kako Instagram zna šta volim? Kroz seriju interaktivnih zadataka saznaćete više o algoritmima koji stoje iza društvenih mreža. Kako sve te društvene mreže znaju da baš volim pse, ili haljine, ili da sam se zaljubila? Na ovaj način, udubićemo se i u bolje razumevanje načina na koji funkcioniše ljudska inteligencija.

Koliko znaš o veštačkoj inteligenciji i robotici? Uzbudljivi kviz, koji možete da rešavate sa članovima porodice, daće vam zanimljive uvide o svetu robotike.

U maloj školi za robote, najmlađi učesnici mogu da učestvuju u razvijanju pametnih robota. Kako bi izgledao robot koji ide u školu? Šta bi mogao da uradi? Kako bi radio zadatke?

U virtuelnom Naučnom klubu vežba se kritičko razmišljanje i kreativnost: kopa se po kuhinji, radnom stolu, rastavljaju se stare igračke i intervjuišu ukućani.

Teme kojima se bave u virtuelnom Naučnom klubu osmišljene su tako da prate i produbljuju školska znanja iz različitih prirodnih i društveno-humanističkih nauka. Metode rada su zasnovane na iskustvenom učenju, kao i praktičnom radu. Aktivnosti i materijale osmišljavaju naučni demonstratori, studenti različitih fakulteta, koji su obučeni za naučnu komunikaciju sa decom.

Da Vas podsetimo:  Krivica

RADIONICE

Kako Instagram zna šta volim?

Koliko znaš o veštačkoj inteligenciji i robotici?

Škola za robote

 

Izvor: Elementarijum

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime