Više od 350.000 građana traži gašenje TV Pink i Happy

1
260

Stravični događaji u Srbiji uzrokovali su snažnu reakciju naroda, a ponovno se pojavila i online peticija za gašenje televizija Pink i Happy.

– Zahtevamo da se televizijama Pink i Happy ne dodele nacionalne frekvencije. Ove dve televizije su dodeljene nacionalne frekvencije koristile u velikoj meri za kršenje Zakona o elektronskim medijima – stoji u opisu peticije koja je prikupila preko 350 hiljada potpisa u kratkom roku.

– Iako opšti pružioci medijskih usluga, što znači da moraju da imaju dokumentarni, kulturni, naučno-obrazovni i dečiji program, ove dve televizije sa dečijim programom imaju veze samo kada u studio pozovu lokalnog političara za kog svedoci tvrde da podvodi maloletnice, i mi imamo obavezu da stanemo na put takvim gadostima, bez obzira na potencijalna neslaganja, politička razilaženja ili različita opredeljenja – stoji u objašnjenju koje potpisuje Luka Tripković iz Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti i narodnog pokreta „Kreni – Promeni“.

Uz strmovit porast broja potpisa raste i broj komentara razočaranih građana.

– Već dugo trpimo sadržaj koji nije primeren za našu decu – glasio je jedan od komentara.

– Dosta je bilo – poručuje jedan komentator ispod peticije.

– Želim da moja deca rastu uz kvalitetan obrazovni program, umesto uz vulgarnosti i nasilje koje oni svakodnevno serviraju – izjasnila se jedna zabrinuta majka.

– Dugogodišnje trovanje nacije i dece. Daje se gledanost i reč osobama koje nikada ne bi trebalo da se pojave na televiziji. Ako ne želimo do kraja da uništimo ovu zemlju, onda je ovo od jako velikog značaja – napisao je jedan komentator.

– Nacionalna frekvencija ne sme da propagira agresiju, mržnju i jednoumlje – stoji u komentaru jedne od brojnih osoba koje su potpisale peticiju.

Da Vas podsetimo:  Kraj NIN-a ili kraj kolonijalnog paramedija

Cilj peticije je 400 hiljada potpisa, a sverastućem broju ljudi koji žele da ukinu televizije Pink i Happy se možete pridružiti na ovom linku. Za sada je prikupila više od 350 hiljada potpisa.

1 KOMENTAR

  1. Nasilno gašenje TV PINK i HEPPY , mi veoma liči na bolesnika sa izuzetno visokom temperaturom. Onda se usredsredimo na skidanje temperature, jakim tabletama, a izvor (eventualna upala ), biva potpuno zanemarena. Da mi riješimo IZVOR BOLESTI, temperatura će ući u normalu samom činjenicom da smo izliječili izvor bolesti. Kada Drzava Srbija postane stvarno SUVERENA, NEZAVISNA i DEMOKRATSKA ………. kada USTAVNI SUD počme da obnaša duznosti Ustavnog Suda, TUZILAŠTVO
    otpočme vršiti funkciju Tuzilaštva, SKUPŠTINA ,svoju ulogu, kada PRVI MINISTAR na pitanje novinara o akcijama Parlamenta, da konkretan odgovor, a ne kao naša Ančica …. “ kako šef odluči “ …….. Kada svi djelovi Drzave i Društva budu odgovorni za svoju nadleznost….. nestati će i Happy, Pink, Zadruga, i sve ostale “ štale i svinjci …..“ …!!!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime