Vizuelni efekti za osnovce

0
1130

profesionalna orijentacijaU okviru programa „Profesionalna orijentacija u Srbiji“ Ministarstva prosvete i nauke i tehnološkog razvoja, studio za izradu vizuelnih efekata, Crater Studio, biće domaćin učenicima osmih razreda beogradskih osnovnih škola “Vladislav Ribnikar” i “Drinka Pavlović”.

Poseta učenika zamišlјena je kao jednodnevni kurs, odnosno nastavni dan u trajanju od dva školska časa, kada će učenici imati priliku da se upoznaju sa različitim zanimanjima u okviru industrije vizuelnih efekata.

Učenici osnovnih škola se na ovaj način upoznaju sa aktivnostima i osnovnim pojmovima VFX (visual effects) industrije. Nastava se odvija u Crater-ovom VFX školskom centru, u kome se obučavaju budući mladi profesionalci koji će uskoro menjati virtualnu stvarnost. Učenici imaju priliku da se upoznaju sa vrhunskim crtačem i u bioskopu pogledaju njegov animirani film, da bi se potom susreli sa pravim poslovnim okruženjem jednog vrhunskog studija za animaciju i vizuelne efekte, razgovarajući sa profesionalcima iz ovog posla.

Pored toga, učenici će dobiti detalјnije informacije o profesiji stručnjaka za vizuelne efekte, mogućnostima zaposlenja u Srbiji i u svetu, dalјem stručnom usavršavanju, kao i o mogućnostima zarade u ovoj kreativnoj oblasti. Svi učenici dobijaju štampano priznanje o odslušanom jednodnevnom VFX kursu. Svi budući studenti Crater trening centra koji imaju i ovo priznanje, stiču pravo na povlastice prilikom eventualnog budućeg upisa.

O Crater Studiju

Crater Studio je jedan od vodećih studija za izradu vizuelnih efekata u zemlјi i regionu, a tu reputaciju stekao je poslovima koje je uradio za mnogobrojne klijente iz celog sveta. Radeći kompjuterske efekte za igrane filmove, naročito one iz holivudske produkcije, studio je stekao neophodna iskustva za učešće u budućim sličnim projektima. Verujući da je moguće živeti ovde i biti uspešan u poslovnoj saradnji sa svetom, lјudi iz Crater studija su stvorili prostor za obuku novih lјudi u industriji, želeći na taj način da doprinesu proširivanju kapaciteta, kada je zapošlјavanje u pitanju.

Da Vas podsetimo:  Pričа o Кosovskoј trеpеzi – ”Кnеžеvoј vеčеri” u Bаbinom Mostu kod Gаzimеstаnа nа Кosovu

Maja Vukadinović, 064-237 07 35,

majavukadinovic@gmail.com

like-button.net here

wordpress-themes.org here

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime