Vjosa Osmani: Izbori na severu Kosova i Metohije 18. decembra

1
135

Predsednica privremenih institucija u Prištini Vjosa Osmani je nakon završetka konsultacija sa političkim partijama i Centralnom izbornom komisijom takozvanog Kosova odredila 18. decembar, kao datum vanrednih izbora za gradonačelnike četiri opštine na severu Kosova i Metohije: Severna Mitrovica, Zubin Potok, Leposavić i Zvečan, prenosi Kljan Kosova.

Printscreen

„Zadužuje se Centralna izborna komisija Republike Kosovo da preduzme sve neophodne radnje za organizovanje i održavanje izbora za gradonačelnika opština: Severna Mitrovica, Zubin Potok, Leposavić i Zvečan, u skladu sa ovom odlukom i zakonom na snazi“, navodi se u odluci Osmani o određivanju i raspisivanju datuma vanrednih izbora za gradonačelnike četiri opštine na severu Kosova i Metohije.

Nakon sastanka sa predstavnicima političkih partija, Osmanijeva je istakla da će se obratiti međunarodnim partnerima sa zahtevom za praćenje izbora i što veće međunarodno učešće u tom izbornom procesu.

Ona je, kako se navodi, naglasila da će bezbednosne institucije preduzeti sve mere kako bi se građani, bez obzira na etničku pripadnost, osećali zaštićeno, bezbedno i ostvarili svoja ustavna prava.

Sastanak je usledio nakon što su gradonačelnici četiri srpske opštine na severu Kosmeta podneli ostavke zbog odluke Prištine o registarskim tablicama.

1 KOMENTAR

  1. Sada je prava prilika da se svi razgovori o KiM vrate u O U N, i da se zvanično poništi sve prethodno potpisano ( Briselski i Wašingtonski sporazum) , zbog neispunjenja istih od strane Albanaca. Početna pozicija pregovora R1244 !! Sve ovo bi bilo naj normalnije i realno, da “ naš “ Vučko ,nije ucjenjen, ucviljen, jadan i kukavan , ali i svi mi koji smo mu sve to dozvolili, i još ga trpimo !!?

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime