Vlada raspisala konkurs za „Zvezde granta“

0
1114

Vlada naše zemlje raspisala je konkurs za „Zvezde granta“, na koji se mogu prijaviti svi koji su spremni i sposobni da svojim orginalnim delima verno dočaraju istorijsku borbu koju vode premijer i Vlada na putu u budućnost u koju verujemo.

Vlada je ovaj konkurs, raspisan pod motom „Zvezda granta i ti možeš biti“, zamislila kao odgovor na brojne neopravdane kritike kojima je, naročito u poslednje vreme, izložena gotovo sa svih strana u domaćoj javnosti. Takođe, na konkursu se traže i odgovori na teške izazove koji se nalaze pred Vladom i našom zemljom, objasnili su premijer i ministri na kraćoj prezentaciji uslova konkursa.

ivan-tasovac-1384721072-398711-700x400

„Da nema naših slobodnih medija u kojima možemo sasvim slobodno da se odbranimo od prave poplave kritizerstva i neukusnih prozivanja, bez ikakvog utemeljenja u činjenicama sa kojima baratamo, sav taj neukus i demagogija kojima se služe naši protivnici preplavio bi i sasvim zagadio naš javni prostor. Zato, svi naši javni radnici koji shvataju tu narastajuću opasnost zaslužuju da budu zvezde našeg granta u tranziciji na putu u budućnost u koju verujemo. Na neki način, oni su već sada svetionici na tom našem dugom putovanju, ali želimo da ih bude još mnogo više.

aleksandar-vucic(21)

Ja znam da će sada svi naši protivnici reći da je grant koji smo izdvojili za ove namene preveliki za naše mogućnosti, ali reći ću im samo ovo: to je mnogo manje od cene koju plaćamo zbog vaše nazovi kritike našeg postojanog rada, kojom ste udarili i na same temelje naše države koju mi neumorno gradimo iz pepela koji ste vi iza sebe ostavili!“, poručio je premijer, obrazlažući motive za raspisivanje konkursa.

ivica-dacic

Posebna pažnja na konkursu biće poklonjena muzičkim kompozicijama, a u žiriju koji će ocenjivati pristigle radove, pored ministra kulture sedeće premijer, kao najopevanija ličnost iz naše vlade. Mesto do premijerovog u žiriju zauzeće ministar odbrane, jer su njegove zasluge za rodni grad posebno opevane u kompoziciji čija je umetnička vrednost naglašena poređenjem ministra sa kultnim junakom kultnog filma „Kum“.

Da Vas podsetimo:  O Šapićevoj ideji za izmeštanje Titovog groba: "Nije novo, ali je odvratno, bilo i ostalo"

654252_milan-gasic-foto-facebook_f

„Svakako da je veoma ugodno kada vas porede sa takvim kulturnim junacima, ali ja želim da uputim sve naše muzičare da ćemo, pre svega, ceniti umetničku vrednost njihovih pesama, jer ne želimo da ni mene ni bilo koga drugog, a pogotovo ne premijera, opevavaju samo zbog našeg nesebičnog stvaralaštva. To bi onda bilo kao da mi nagrađujemo ulizice i kojekakve podrepaše, čega se gadi svaki normalan čovek, uključujući i mene!“, uzviknuo je ministar odbrane.

525512_pokisli-kisa07foto-v-lalic_f

Naposletku, ali ne i na poslednjem mestu, svojim pevačkim umećem i velikom ljubavlju prema mikrofonu uopšte, mesto u žiriju zadobio je ministar spoljnih poslova. „ Znači, ono što nam pošaljete prvo mora da bude pevljivo, bez obzira jel’ estradna umetnost ili nešto drugo. Važna je samo ta umetnička žica, ako me razumete, bez obzira dal’ je reč o prozi ili stihovima. Nemoj samo da opet bude najvažnije dal’ sam ja dao pevaljki tol’ko i tol’ko stotina evra! Ne kažem da to nije važno, al’ nije najvažnije, jer svi koji me znaju, dobro znaju da se ja ne razbacujem novcem baš tako lako“, odsečno je poručio naš šef diplomatije, što je naišlo na veliko odobravanje i samog premijera.

maxresdefault

U delu konkursa koji se odnosi na projekte iz oblasti dramske umetnosti, žiri će posebno vrednovati scenski pokret i predstavu za javnost. Premijer kaže da je na tome lično insistirao, ali ne zato što su mu to omiljene umetničke discipline, već, kako je naglasio, zbog državničke potrebe i moralne obaveze za što snažnijom komunikacijom sa građanstvom.

Konkursni projekti u oblasti dualnog obrazovanja striktno su ograničeni na temu „Osnivanje ugrađevinske visoke škole“. Kako se navodi u uslovima konkursa, ovaj revolucionarni poduhvat podrazumeva izradu sveobuhvatnog nastavnog programa za školovanje profesionalnih ugraditelja u najraznovrsnije projekte, od javnih nabavki i izdavanja javnih dobara pod koncesije do privatizacije svega što se može privatizovati.

Da Vas podsetimo:  Novi pravilnik o ocenjivanju: Lov na nastavnike ili rešenje?

verbic-890x395

„Kao što znate, imamo razne univerzitete i škole, samo ne ugrađevinsku. Tačno je da u toj oblasti imamo dosta vrsnih tehničara, koji sebi uvek lako nađu posao. Ali, bez obzira što je među njima bilo i ministara i raznih direktora javnih preduzeća i ustanova, moramo priznati da su svi oni bili samouki. A nama su u budućnosti u koju verujemo potrebni i stručnjaci najvišeg profila, imajući u vidu mnogobrojne kapitalne projekte, kako one koji se već realizuju, tako i one koji uskoro dolaze na red“, obrazložio je ministar prosvete.

Sa porukom „Ugradimo se zajedno u budućnost u koju verujemo“, premijer i ministri završili su prezentaciju ovog istorijskog konkursa. Svi zainteresovani za učešće detaljne informacije mogu pronaći na novootvorenoj veb stranici www.zvezdegranta.vlada.gov.

Bogoljub Dražić

NSPM

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime