Vlade Divac dobio crnogorski pasoš

1
130

Premijer Crne Gore Dritan Abazović uručio je crnogorski pasoš košarkaškoj legendi Vladu Divcu.

Foto: Vlada Crne Gore

Divcu je crnogorski pasoš uručen na lični predlog Abazovića, pišu Vijesti.

„Velika nam je čast i zadovoljstvo što imamo priliku da crnogorski pasoš uručimo legendi svetske košarke, kakav je Vlade Divac“, istakao je Abazović.

Iz Abazovićevog kabineta je saopšteno da se Divac zahvalio na dodeljenom pasošu i istakao da mu ovo emotivno puno znači, navodeći da njegovi preci potiču iz Crne Gore i da, s obzirom na to da prethodnih nekoliko godina veliki deo vremena uglavnom provodi na Luštici, „Crna Gora za njega predstavlja drugu kuću.“

Vlade Divac je igrao za Partizan, Los Anđeles Lejkerse, Šarlot Hornetse i Sakramento Kingse. Sa Partizanom je osvojio jugoslovensku ligu.

Sa velikim uspehom nastupao je za reprezentaciju Jugoslavije. Osvojio je zlatne medalje na prvenstvima sveta 1990. i 2002. i bronzu 1986.

Šampion Evrope je bio 1989, 1991. i 1995. Bronzu je osvojio 1987. i 1999.

Nastupao je i na Olimpijskim igrama i ima srebro iz Seula 1998. i Atlante 1996. godine.

1 KOMENTAR

  1. Njegovo pravo da postane „Milogorac“. Ali mu onda treba oduzeti srpski pasoš i državljanstvo i -kao što to rade Crnogorci sa značajnim Srbima- proglasiti ga personom non grata u Srbiji i Beogradu. Pa neka državnu penziju „zaslužnog sportiste“ Republike Srbije uživa kod Mila Đukanovića! Dosta nam je naših, domaćih izdajnika, ne treba nam još jedan, crnogorskog porekla i njihovog državljanstva- Vlade Divac!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime