Vladimir Putin: Odricanje od Hrišćanskih vrednosti je put ka degradaciji

0
544

VPutinNovgorodVladimir Putin je učestvovao u završnoj plenarnoj sednici međunarodnog kluba za diskusije „Valdaj“. Tema jubilarnog zasedanja kluba je „Raznovrsnost Rusije za savremeni svet“, prenosi sajt „Predsednik Rusije“.

Odgovarajući na pitanja učesnika kluba za diskusiju o našoj zemlji, – šef države je između ostalog rekao:
„Praksa je pokazala da se nova nacionalna ideja ne rađa i ne razvija po tržišnim pravilima. Samouređenje države i društva ne funkcioniše, isto kao ni mehaničko kopiranje tuđeg iskustva. Gruba preuzimanja i pokušaje da se Rusija civilizuje spolja nije prihvatila većina našeg naroda, zato što su težnja ka samostalnosti, ka duhovnom, ideološkom i spoljnopolitičkom suverenitetu – sastavni deo našeg nacionalnog karaktera.“

„Vidimo kako su mnoge evroatlantske zemlje praktično krenule putem odricanja od svojih korena, između ostalog i od hrišćanskih vrednosti koje čine osnovu zapadne civilizacije. Negiraju se moralni principi i svaki tradicionalni identitet: nacionalni, kulturni, religiozni, pa čak i polni. Sprovodi se politika koja na isti nivo stavlja porodicu s više dece i homoseksualno partnerstvo, veru u Boga ili veru u satanu.

Ekscesi političke korektnosti dolaze do toga da se ozbiljno govori o registraciji stranaka koje za cilj imaju propagandu pedofilije. Ljudi u mnogim evropskim zemljama se stide i plaše da govore o svojoj religioznoj pripadnosti. Praznici se čak ukidaju ili se nazivaju nekako drugačije pri čemu se stidljivo krije sama suština datog praznika – moralna osnova ovih praznika. I neki ovaj model agresivno pokušavaju da nametnu svima, celom svetu. Ubeđen sam da je to direktan put ka degradaciji i primitivizaciji, ka dubokoj demografskoj i moralnoj krizi,“ – istakao je predsednik.

Novgorod, 20. septembar 2013.g.

izvor: pravoslavie.ru

 

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime