Vlasnik lista Alo preuzima Studio B

0
1740
Printskrin: pistaljka/logo Studija B

Tri godine nakon privatizacije, beogradska televizija „Studio B“ uskoro će dobiti novog vlasnika – Sašu Blagojevića, koji je prošle godine kupio dnevni list „Alo“, saznaje Pištalјka.

Promena vlasništva još nije registrovana na sajtu Agencije za privredne registre, ali je zato na sajtu Regulatornog tela za elektronske medije (REM) objavlјena odluka da „usled preuzimanja prava i obaveza iz Ugovora o prodaji kapitala Javnog radiodifusnog preduzeća „Studio B“ Beograd od strane prijemnika navedenog ugovora Privrednog društva „Global media technology“ d.o.o. Beograd, neće nastati stanje kojim se narušava medijski pluralizam“. Ova odluka doneta je na vanrednoj sednici Saveta REM-a 21. marta ove godine.

Jedini vlasnik firme „Global media technology“ je Saša Blagojević, inače direktor i suvlasnik marketinške agencije „Trilenijum“. On je prošle godine osnovao firmu „Dnevne novine Alo“ koja je preuzela dnevnik „Alo“ od švajcarsko-nemačkog izdavača „Ringijer Aksel Špringer“. Pokušali smo da stupimo u kontakt sa Sašom Blagojevićem radi provere informacije o kupovini „Studija B“, ali bez uspeha budući da nije bio u kancelariji.

REM je ovu odluku doneo na zahtev Ministarstva privrede za dostavlјanje mišlјenja o postojanju odnosno nepostojanju stanja kojim se narušava medijski pluralizam od strane „Global media technology“ d.o.o. kao kupca/prijemnika „Radiodifuznog preduzeća Studio B“ d.o.o.

Članovi Saveta koji su, kako se navodi, jednoglasno doneli odluku su zamenik predsednika Saveta Goran Petrović i članovi Olivera Zekić, Aleksandra Janković, Gorana Peković, Đorđe Vozarević i Radoje Kujović.

REM je 24. aprila 2018. godine raspisao konkurs  za petu nacionalnu TV frekvenciju, a u medijima se spekuliše da će „Studio B“ biti jedan od zainteresovanih za nju.

Pištalјka je nedavno objavila priču o tome kako se preko „protočnih“ firmi novac sa konkursa za sufinasiranje medijskih sadržaja u Beogradu preliva „Studiju B“.

Da Vas podsetimo:  Vučić uveče rekao da Danas radi protiv države, ujutru pred redakcijom osvanuli leci koji urednika prikazuju kao albanskog teroristu

Na sajtu APR-a i dalјe je kao vlasnik „Studija B“ registrovana firma „Maksim medija“ Ružice Krdžić.

Pištalјka je pozvala REM radi pojašnjenja promene vlasništva „Studija B“, ali nam je rečeno da pitanja pošalјemo pisanim putem. Do objavlјivanja teksta odgovor nismo dobili.

Novi vlasnik „Studija B“ Saša Blagojević i gradonačelnik Beograda Siniša Mali dugogodišnji su prijatelјi – krajem osamdesetih išli su u isto odelјenje Pete beogradske gimnazije.

Biljana Živančević

pistaljka.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime