Vlast vreba iz zasede

0
1010

sirotinaj i beskucniciObračun posle izbora: ili će vlastodršci nastaviti da pljačkaju narod, ili će narod reći – dosta

Nova vladajuća koalicija sprema masovni linč najsiromašnijih građana Srbije, ali i likvidaciju dobrog dela onih koji još nekako preživljavaju. Da bi namirili svoju bolesnu pohlepu za novcem, ali i popunili rupe u budžetu koji je planiran samo na osnovu smešne priče o tri milijarde dolara „koje će doći“ iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, novi srpski vladari se spremaju da još surovije opljačkaju narod. Njihov korbač kojim udaraju po goloj koži gladnih su javna komunalna preduzeća. Ova stranačka uporišta, prave tvrđave u kojima se prikuplja novac od višestruko opljačkanih, spremaju se da svoje uterivače i batinaše svom silinom usmere na nemoćne i gladne.

Građane Srbije ne čeka ništa dobro posle martovskih izbora 2014. godine. „Bolni rezovi“, kako ih najavljuju vlastodršci, znače da će se teror nad siromašnima nastaviti još većom žestinom. Spremaju se drastična povećanja cene struje, gasa, hrane, odeće, obuće, prevoza…Izvesno je, ko god bude na vlasti, sprovešće „bolne rezove“ na takav način da će polovina Srbije biti osakaćena, jer neće imati para ni za biološki opstanak. Sumorna statistika govori da je do početka 2014. godine, više od 200.000 ljudi već „opservirano“, zapravo, porobljeno od strane stranačkih milicija sa sertifikatima privatnih izvršitelja, zapravo, „državnih uterivača dugova“. I sve po zakonu!

Prebacivanje nadležnosti sudova na privatne izvršitelje samo su jedan od problema koji je sobom doneo zloglasni Zakon o izvršenju i obezbeđenju (ZIO), koji je 2012. godine uveo privatne izvršitelje u sistem naplate dugovanja. Prema ovom Zakonu, žalba i drugi pravni lekovi, kao i novi dokazi, ne zaustavljaju izvršenje! Čime onda sirotinja da se brani ako već nema kome da se žali?

Da Vas podsetimo:  Srbija prošle godine potrošila pola milijarde evra na modernizaciju vojske

Zakonom o obezbeđenju i izvršenju nije propisana granica prinudne naplate, niti je određeno da građanin može zadržati u stanu osnovne stvari za svoje ukućane. Takođe, ni Institut ličnog bankrota u Srbiji nije predviđen, tako da je građanin u ovoj zemlji potpuno nezaštićen. Mogu da mu rade šta god hoće. Nije daleko ni dan kad će proraditi i privatni zatvori privatnih uterivača koji će za račun države da pljačkaju i porobljavaju. Istovremeno, policija protivzakonito pruža asistenciju ovoj kriminalnoj aktivnosti. Naime, po članu 3 Zakona o policiji, ona prilikom izvršenja pruža pomoć državnim organima, ali ne i privatnim licima! U ovom slučaju, sve je suprotno tom zakonu.

Zbog svega toga, na vidiku su obračuni građana sa nezasitim apetitima vlastodržaca i njihovim vojskama. I to neće sprovesti nikakvi ekstremisti niti „strani faktor“ uz pomoć tajkuna, nego gladni i opljačkani ljudi, oni koji više nemaju šta da izgube u poslednjem pokušaju da prežive pakao srpske tranzicije i divljaštvo odnarođene bande koja sebe zove političkom elitom.

Da je to tako govori i slučaj Beograđanina Zorana Cvetkovića, kome je početkom februara meseca na platu stavljena administrativna zabrana zbog duga „Infostanu“ u iznosu od 1.132 dinara. Zoran je privatnom izvršitelju, koji je na sebe preuzeo prinudnu naplatu, morao da plati čak 14.452 dinara, što je preko 1.300 odsto više od glavnice duga! Od tog iznosa privatnom izvršitelju ide čak 8.640 dinara na ime nagrade i sastavljanja zahteva državnom organu. Kakvo je nasilje u pitanju, govori i podatak da je bivši direktor „Infostana“ angažovao  svog prijatelja, advokata, da uteruje dugove, kako bi, valjda, zajedno u zdravlju i veselju, trošili proviziju od otimačine.

Osim što su napadnuti od privatnih izvršitelja, od prinudne naplate već isključene struje, ili gasa, za neplaćene komunalne usluge, stotine hiljada penzionera, sa minimalnom penzijom, moraće da ubuduće žive od  jedne trećine penzije, jer će im doživotno biti plenjene ostale dve trećine, i život će morati da požive sa šest do sedam hiljada dinara, a neki i sa još manje. Može li se živeti sa 50 evra mesečno, u zemlji u kojoj je hleb skuplji nego u evropskim gradovima?

Da Vas podsetimo:  Čime je Borka Pavićević zaslužila svoj trg?

Na vlast, očigledno je, dolazi jedna plaćenička četa koja je spremna da otvaranje koncentracionih logora i gubilišta.  Hoće li se u Srbiji masovno umiranje sprovesti ćutke?

Bolnice nam liče na klanice. Kojim novcem da stariji, nezaposleni i penzioneri kupe lek?

Siromašna Srbije uzima kredite da bi trasirala teren da, eventualno, arapski šeici grade svoje palate i džamije na Savi i Dunavu. Da je reč o opasnim tipovima, svedoči i činjenica da oni koji se spremaju da nas zajašu nigde u Evropi nisu rado viđeni, osim u Briselu, da potpisuju kapitulaciju. Sela su nam pusta, a njive nepoorane. Čekaju na prodaju.

Milica Grabež

Tabloid – List protiv mafije

like-button.net here

wordpress-themes.org here

 

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime