Voda guta Beograd na vodi!

1
1987

Ruglo Beograda i simbol po kome će generacije pamtiti vlast SNS-a u glavnom gradu, odavno se reklamira kao super-ultra-cool-ultimativno mesto za život, novi centar grada i slično. Banere sa reklama za stanove u takozvanim „kulama“ možemo da vidimo na mnogim sajtovima, a iako cene već sada dostižu astronomske cifre, treba se podsetiti da Beograd na vodi nije ni blizu svog završetka, a o useljavanju u izvikane stanove da i ne govorimo. Dok propaganda mašinerija Gorana Vesića i Siniše Malog nudi ove stanove po astronomskim cenama, mi smo odlučili da stvari pogledamo iz drugog ugla.

Od kako je reka Sava poslednjih nedelja podigla nivo svog toka, usled snega koji se topi na njenim obalama, voda je ozbiljno zapretila i Beogradu na vodi. Tek što je malo porastao vodostaj Save, već su isplivali svi problemi i loša građevinska i arhitektonska rešenja ovog kompleksa.

Voda je došla do temelja „Kula“.

I kao vrhunac svega, arhitekte i građevinci koje je angažovao SNS nisu mogli da se sete da ove terase na samom šetalištu nekako zaštite od visokog vodostaja. Makar su mogli da izostave štekere za struju.

Valjda i deca koja još nisu pošla u školu znaju da struja i voda ne idu nikad zajedno.

Reka Sava još uvek nije porasla toliko da bi to bilo kritično, a Beograd na vodi se već davi!

Da Vas podsetimo:  Šiptarka Elfeta Veseli osuđena za svirepo ubistvo dečaka Slobodana Stojanovića! Evo kolika je robija čeka…

Šta će biti ako stvarno zapreti opasnost od poplava? Da li će temelji izdržati ili će sve završiti na dnu reke?!


Izvor: Gerila, patriot.rs

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime