Vođa odlučio da je Srbija odlučila

2
615

Država, to je On

Da nešto zaista nije u redu sa logikom srpskog predsednika vlade možemo se uveriti ako pročitamo njegov autorski tekst objavlјen u jučerašnjem broju „Blica, a povodom dvadesetogodišnjice postojanja tih dnevnih novina.

vucic-foto-vlada-srbije-promo
Aleksandar Vučić na svom „radnom mestu“ od rane (današnje) zore do još ranijeg (sutrašnjeg) jutra – vredno, posvećeno, samopregorno…

I kako bi Aleksandar Vučić mogao da počne drugačije, nego da priča o „svetloj“ budućnosti. Ovog puta to nije godina, dve ili četiri unapred, kako je to naš Veliki Vođa umeo često da radi, već se sada (isprovociran) odvažio i napravio ogroman skok u prazninu budućnosti dugačak čitavih dvadeset godina.

Smatram da nije potrebno da se posebno naglašava da srpski premijer tako nešto čini „po prvi put u istoriji Srbije“.

„Srbija 2036. godine? Pitanje dugačko tačno dvadeset leta, sa veoma kratkim odgovorom“, počinje Vučić svoju mučeničku tiradu. I, kako je i obećao, njegov odgovor je zaista kratak, ali neviđeno mudar: „Sve što uradimo danas, videće se 2036. godine.“

Posle Vebera, Lajbnicovih monada i protestantskih radnih pobeda, Alek se bacio i na poeziju za 2036. Naravno, odakle bi izabrao stih, ako ne iz nekog Šekspirovog dela: „Ne određuju zvezde našu sudbinu, određujemo je sami“. Srpski Vožd je tu, nikako slučajno, izabrao nešto što je u jasnoj koliziji s Marksovom maksimom, da „ne određuje svest lјudi njihovo biće, već obrnuto, njihovo društveno biće određuje njihovu svest“.

Šta hoćete, nije vam ovo doba socijalističke samouprave i radničkih prava! Ako srpski Vođa i promaši sve (ne)zacrtane cilјeve, onako domanovićevski, ipak će ostati zapisano (opet po prvi put u srpskoj istoriji) da je uspeo da Srbe „napredno unapredi“ i promeni im svest, tako da dalјe ništa ne čekaju, već da se zalete iz sve snage i, kako znaju i umeju, preskoče ambis dugačak 20 godina.

Da Vas podsetimo:  Ovo je najtužnija i najsmešnija scena u Srbiji

Te buduće 2036. kročićemo u svetlu budućnost. Svakako, pod budnim okom našeg neuništivog lidera Aleksandra Vučića! Do tada neće nas preostati mnogo, ali to nije od značaja za svet koji nas danas poštuje, voli i divi se našem Vođi. Važan je cilј – dočepati se 2036, pa makar u nju stupio samo Vođa. Rekosmo, skokom preko dvadeset leta dugog ambisa! A sve uz gromoglasan aplauz naših briselsko-vašingtonskih odanih prijatelјa.

Da bi pokazao da se nije odvojio od naroda i kompleksa niže vrednosti, Vođa postavlјa suštinsko pitanje: „Da li smo šaka jada ili narod, država za velika dostignuća?“ A onda, u naletu nekog samoohrabrujućeg oduševlјenja, zaklјučuje da on „odgovor na takvo pitanje zna“, ali da neće da nam ga saopšti, valјda zato, da se ne bi uobrazili i dodatno ulenjili. Treba stići one s juga, istoka, zapada i severa, koji su sto godina ispred nas. Otuda, sve što treba da učinimo da bismo bili srećni, jeste da odjednom (pre)skočimo pet puta po onih dvadeset godina.

Svest Srba je definitivno promenjena. Shvatili smo da moramo više da radimo, da budemo vredniji, posvećeniji i, uz to, moramo da budemo trpelјivi i strplјivi pride. Ovo drugo (strplјivost i trpelјivost, tj. s/trplјenje) odnosi se na činjenicu da još ostaje samo da se pronađe gde i šta će Srbi da rade, pošto svoja preduzeća nemamo, a strana slabo dolaze i kada ih plaćamo.

Koliko je Vođa Srba dostojan divlјenja, pokazuje i njegova sledeća Velika misao: „Ubeđen (sam) da samo rad stvara vrednosti i da nije moguće obrnuto.“ Kakav Um, kakva Pamet! Ovu veličanstvenu Vođinu rečenicu treba pod hitno ispisati na svim tablama, tašnama, rancima, knjigama, sveskama, blokovima za crtanje – počev od dečjeg vrtića do nižih razreda osnovne škole. Takvu zvezdanu parolu treba, u milionima kopija, zlatnim slovima izvesti i okačiti je kao zastavu ispred svih srpskih škola i bolnica, a posebno ispred onih psihijatrijskih (zaduženih za um, pamet i izmenu svesti – konverziju nerazuma u mentalno na/zdravlјe).

Da Vas podsetimo:  Ponižavaju, maltretiraju,
zajebavaju…(3)

Rad, rad, rad i… dobrosusedstvo! Učini komšiji ono što bi ti voleo da on učini tebi. Napravi mu put, da može slobodno da dođe iz svoje do tvoje kuće. Daj mu pola svog dvorišta. Zamisli kakav je to veličanstven čin. Zamisli koliko bi ti bio srećan kada bi on tebi poklonio pola svoje kuće. Nemoj da si sebičan, uživaj u sreći svojih suseda. Pa, pobogu, ti si ih usrećio!

Srpski Veliki Vođa se s pravom lјuti. A šta vi narode, zapravo, hoćete, pita AV Veliki (da veći ne može biti), „četvorodnevnu radnu nedelјu, trinaestu i petnaestu nezarađenu platu, lenjost i udobnost koje počivaju na ogromnim dugovima i tvrdnji da oni nikada ne moraju da budu vraćeni“? Hteli biste da plandujete, je li? Ovce su za plandovanje, a čovek je stvoren da radi onako isto kako marlјivo, predano i posvećeno radi Veliki AV – od ranog jutra, pa sve do rane zore! Ako ne verujete Vođi, pitajte Konfučija ili Tonija Blera.

Srbija je odlučila ono što je Vođa odlučio – tu nema zbora! A Vođa je odlučio da budemo „evropski radni narod“. Kao Grci, Rumuni, Bugari? Naravno ne, već kao oni sa severa Evrope koji su „sto godina ispred nas“.

„I nemojte više da me pitate za 2036.“, kaže Alek iznervirano. Veli da mu to pitanje postavimo za sto godina (kao i svaki veliki vođa i on je besmrtan), kada bi, valјda, trebalo da stignemo one napredne narode Evrope, pod uslovom da ovi stoje u mestu.

I eto, Veliki Vođa ne bi bio Veliki kada na kraju svog traktata ne bi konstatovao: „Ono što budem uradio odgovoriće vam. Ako bude vredelo. A ja verujem da hoće. Zato što Srbija hoće. I može. I za tih dvadeset godina biće sasvim jasno i dobro vidlјivo.“ Srbija hoće da Vučić uradi ono što je on sam zamislio ili namislio. Sigurno je da je tako, jer Srbija nije (i ne može biti) veća od Velikog Vođe, pa taman da bude i Velika Srbija.

Da Vas podsetimo:  Pet najduhovitijih Vučićevih izjava u 2019.

Vidimo se za sto godina na tribini o prelomnoj 2036. na temu pod naslovom „Velika Kriza u prošlom veku i velika mudrost Velikog Vođe“.

Dušan Gostelјski

Koreni

2 KOMENTARA

  1. Ili je Ovaj možda u medjuvremenu podetinjio kada je izustio 20 godina. Valjda misli na nova nadolazeća u veoma skromonom broju nova pokoljenja, a da će on, nedaj Bože, ostati još to vreme na svojoj ubitačnoj vlasti. Živalj od trideset ili četdreset godina je izbrisao, nismo mu važni pogotovo mu nisam važan ja sa svojih 63 ipo godine a već punih, punih četvrt veka čekam da mi rujna zora svane kao i svima nama. Sramoto izvitoperena, to mogu da ti kažem, bolesniku neizlečivi i to mogu da ti kažem. Ti si običan radikal i to uvrnuti i prevrnuti promišljeno maliciozan da za sobom ostavljaš trag koji ne miriše. Tebe ni rodjena majka ne voli. Ti si čovek, koga vole samo oni koje hraniš svojim otpacima vlasti.

  2. Kakav sarkazam!! Kako naslađivanje i uživanje pokazuje u zatiranju Srba i Srbije!! Sa koliko radosti se podsmeva Srbima što mu niko od Srba neće i nesme da stane na put zatiranju Srba i Srbije!! Koliko je ushićen što je zahvaljujući podršci drugosrbijanaca uspeo brzo i efikasno da zatre ogroman broj Srba i kolevku Srbske države! Kako nadmoćno pokazuje svoju superiornost u odnosu na nekad slavne Srbe!! Kako se samo raduje!! Koliko likuje u svojoj ubrazanoj pobedi Zatiranja Srba i Srbije, jer je potpuno svestan da za 20.godina na današnjoj teritoriji Srbije neće ostati ni jedan Srbin i da više neće postojati Srbija!!! A on će za to biti zaslužan!! već sada je svestan da Srbi, ma gde bili, su nemoćni, jadni, bespomoćni, nemaju snage ni da žive, a kamo li da ga spreče!! Srbi, ma gde bili, samo pokunjeno ćute, trpe i gledaju šta ih je snašlo!! Pomireni sa zlom sudbinom čekajući da dođe kraj i njihovim životima i njihovoj državi!! Kapitulirali, predali se, Srbi prvi put od svoga postanka! Definitivno samo neko Božje čudo može da se desi da Srbi i Srbija opstanu!!
    Zna ovaj da za 20.godina neće biti ni traga od Srba i Srbije!!! Nestaćemo i ranije, ali je on svojim nardbodavcima, svojim saigračima, svojim mentorima, i svojim investitorima, obećao da će nas iskoreniti za najviše 20.godina!! Ima on puno razloga što likuje, što slavi, što se šepuri, što se nad drugosrijancima iživljava, što ih ponižava, što im se obraća kao poslednjim jadnicima i bednicima!!! Sigurno su to i zaslužili!! Prave Srbe odavno duša boli i za Srbijom i za palim Srbima, tako da ih ništa od ovog ni ne iznenađuje, niti im može povećati bol u duši. Taj bol koji pravi Srbi nose i osećaju u svojim dušama je ogroman jer, godinama unazad, taj neopisivi bol se skuplja i širi. Mnogi pravi Srbi tugu, tu jačinu bola u duši, nisu mogli više da izdrže i napustili su nas. Odavno su oni videli, pa zbog toga i upozoravali drugosrbijance, da njihova izdaja Srbije i Srba vodi nestanku Srbije i Srba!! Niko se nije obazirao na vapaje pravih Srba!! Drugosrbijanci i dalje, zarad ličnog interesa, ćute i gledaju kako da njima bude bolje, halapljivo grabe sve što im pod ruku dođe, otimaju!! Baš njih briga i za srbe i Srbiju!! Bitno je samo da oni imaju i uživaju!! E, pa drugosrbijanci dobili ste to što ste hteli!! Uživajte, pevajte, veselite se, paradiratje, smejte se zajedno sa vašim vođom u pomoru Srba i nestanku Srbije!! A niste ni svesni da pakao koji ste priredili pravim Srbima i Srbiji vama predstoji!! Nije džabe rečeno: „ko drugome jamu kopa sam u nju upada!!“ Upali su u jamu svi koji su samo na svoj lični interes mislili, svi drugosrbijancu, njima povratka nema!! Polako, ali sigurno došao je red i na njih! Pravda je spora ali dostižna!! Niste verovali! Sada kad krenu lavine vaših ličnih tragedija zaboravićete i kako se zovete, zaboravićete na halapljivo i bezdušno gaženje svih vrednosti radi ostvarenja ličnih interesa!!! Sa svih strana pomoć ćete tražiti, a pomoći nema. Nema, jer ste sve one koji su mogli da vam pomognu zatrli zajedno sa vašim vođom!! A vođa, e pa vođa, radi i čini baš kao što ste i vi činili!! I on sve što radi, radi samo iz ličnog interesa!! Isto kao što ste se i vi odnosili prema Srbima i Srbiji!!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime