Vođe navijača Partizana dale čitulju ubijenom Streljiću

7
8260

Čitulju ubijenom Dejanu Streljiću, koji se pominje u beloj knjizi MUP-a kao jedan od saradnika vođe najjače kriminalne grupe iz Kruševca, sa tekstom „vole te braća“ dali su, prema saznanjima Insajdera, vođe navijača Partizana. Ovo je samo još jedna u nizu činjenica koja dokazuje direktnu vezu nekih od vođa navijača sa svetom kriminala.

„Poslednji pozdrav našem bratu Deji. Vole te braća Vlada, Aca, Rus, Sicilija, Kurta, Kića, Viktor, Vuk, Šobić i Krasić“ navodi se u čitulji Dejanu Streljiću koji je ubijen pre dva dana u Kosovskoj Mitrovici.

Njegovo telo, kako piše list Blic, pronađeno je 27. decembra u 5.30 sati u Ulici cara Dušana u Kosovskoj Mitrovici, a njegovo beživotno telo nađeno je nasred ulice pored automobila „ford fokus“.

Na automobilu su bila otvorena vozačeva vrata što, kako dodaje Blic, ukazuje na to da je žrtva možda pokušala da pobegne ili potraži pomoć u nekoj od obližnjih kuća.

Bela knjiga MUP-a Srbije o organizovanom kriminalu iz 2001 predstavlja svojevrstan pregled operativnih saznanja policije o kriminalnim grupama u to vreme. Ovu knjigu sa saznajima policije o kriminalnim grupama širom Srbije, 2003. tadašnji ministar unutrašnjih poslova Dušan Mihajlović podelio je novinarima.

Ubijeni Streljić pominje se u Beloj knjizi organizovanog kriminala MUP-a Srbije iz 2001. godine kao član grupe na čijem je čelu Dalibor Filipović Daki.

Ova grupa bila je u sukobu sa Zoranom Jotićem Jotkom, jednim od vođa kruševačkog podzemlja koji je uhapšen u akciji „Sablja“ i osuđen na više od deset godina zatvora.

Nakon toga, primat u podzemlju Kruševca, prema pisanju portala KRIK preuzimaju upravo Goran Obradović Suša i njegova desna ruka ubijeni Dejan Streljić, zvani Deja Bosanac.

Prema pisanju Blica, protiv Streljića je do sada podneto više od 50 krivičnih prijava, a već četiri godine u kruševačkom Osnovnom sudu se protiv njega vode postupci zbog napada na policajce i nasilničkog ponašanja.

Da Vas podsetimo:  Srbija postaje botovsko društvo, predlažemo Antibot zakon!

„Dejo, vole te braća“… a ko su braća?

U današnjim novinama, mogla se videti čitulja koja još jednom pokazuje da postoji veza između kriminala i vođa navijača u Srbiji. U ovom slučaju, radi se o navijačima Partizana koji su „poslali poslednji pozdrav“ ubijenom Dejanu Streljiću.

Na čitulji je potpisan Milan Krasić, iz navijačke grupe „Alkatraz“, koga je sud osudio na 15 godina zatvora zbog ubistva Ivana Perovića iz navijačke grupe Zabranjeni 2011. godine. Krasiću je međutim, krajem oktobra ove godine trećestepeno veće Apelacionog suda u Beogradu ukinulo presudu i naložilo da mu se ponovi suđenje.

Poslednji pozdrav Striljiću, između ostalih, dao je o Damjan Šobić, jedan od vođa navijačke grupe „Alkatraz“ , koji je nedavno osuđen na godinu i šest meseci zatvora zbog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Inače, ime Damjana Šobića vezuje se za mnoga krivična dela, a do aprila 2014. godine je bio i na poternici Republike Srbije, zbog nasilja na sportskim priredbama.

Poternica za Šobićem raspisana je 15. novembra 2011. godine zbog optužbi da je izazvao nerede na fudbalskoj utakmici OFK – Partizan 2008. godine.

Međutim, javnost je o tome da je Šobić na srpskoj poternici saznala tek u junu 2012. godine nakon što je on uhapšen u Kosovskoj Mitrovici zbog novog krivičnog dela.

Poternica za Šobićem ukinuta je aprila 2014. godine, a kako prenose mediji, ukinuta je pošto se Šobić tog dana pojavio u sudnici i obećao da će ubuduće da se odaziva na sve pozive suda, kao i da neće da beži. Uprkos tome što je na poternici bio više od tri godine Sud je Šobićevu izjavu odmah usvojio i ukinuo poternicu.

Da Vas podsetimo:  Tužna slika Kragujevca. Građani željno gledaju kroz izlog mesare!

Osim Šobiću, zbog optužbi da su izazivali nerede na fudbalskoj utakmici OFK – Partizan 2008. godine sudilo se i Draganu Lovre i Ljubomiru Markoviću zvanom Kići koji je u tom trenutku služio kaznu zatvora od 13 godina za ubistvo francuskog državaljanina Brisa Tatona.

Trojici huligana izrečene su presude pa su tako Šobić i Marković kažnjeni sa po godinu dana, dok je Dragan Lovre osuđen na godinu i po dana.

I Ljubomir Marković zvani Kića, takođe je potpisan na čitulji ubijenom Dejanu Streljiću.

Podsetimo, kako je prikazano u emisiji Insajder Nemoć države 2009, protiv vođa i pripadnika navijačkih grupa policija je podnela više desetina krivičnih prijava za razna krivična dela, uključujući nasilničko ponašanje, nedozvoljeno držanje oružja, nanošenje teških telesnih povreda, razbojništvo, krađu.

Uprkos tome, oni ili nisu procesuirani ili su postupci trajali godinama.

Pojedinci iz navijačke grupe Partizana „Alkatraz“ , među kojima su vođe te grupe Đorđe Prelić i Ljubomir Marković, osuđeni su za ubistvo francuskog državljanina Brisa Tatona u centru Beograda.

Republički javni tužilac tražio je 2009. zabranu ekstremnih podgrupa navijača, između ostalih i zabranu Alktaraza. Do te zabrane ipak nije došlo uz obrazloženje da te grupe nisu zvanično registrovane.

Nakon hapšenja velikog broja članova grupe Alkatraz posle smrti Brisa Tatona, na južnoj tribini primat je preuzela grupa Janjičari, čiji je vođa jedan od vođa Aleksandar Stanković ubijen u mafijaškom obračunu u oktobru prošle godine, a drugi vođa, Veljko Belivuk trenutno čeka početak suđenja za sumnje da je saučesnik u ubistvu.

Prema saznanjima Insajdera, i ostala lica koja su potpisana na čitulji poznati su na tribinama stadiona Partizana.

insajder.rs

7 KOMENTARA

  1. kakva zabrana alkatraza,kad je to isto kao rijaliti da se srbi ne dosete.ispd igrališta patrizana je masovna gobnica poubijanih srba od strane crvenih terorista,koje su doveli staljinovi tenkovi 1945.tu je njihov tito rekao,mi se moramo prema srbiji ponašati kao prema okupiranoj zemlji,ali baš na tom mestu na banjici,držeći govor svojim komandantima koji su trebali dalje da streljaju srbe po beogradu.

  2. Hm,hmm..to je,ubacena falanga,medju navijace partizana,da diluje drogu na utakmicama,i da, fabrikuje mrznju,prema PARTIZANu,do promene imena,skidanje klubskog grba…stvari,nisu naivne,kriminogeno politicki skup,musolinijevaca ! Nije,rec o navijacima !!!!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime