Voditeljka odbila intervju za Glossy, on ipak objavljen

0
1597
Foto: RTS screenshot

Na naslovnoj strani magazina Glossy prošle srede našao se i intervju novinarke Radio televizije Srbije Nataše Miljković. Ni iskusni „fektčekeri“ ne bi odmah pomislili da intervju sa poznatom voditeljkom može biti problem, da Miljković nije na tviteru napisala da je prošle nedelje odbila razgovor sa novinarima ovog Kurirovog dodatka o poznatima.

Tekst koji je objavljen u štampanom dodatku 28. marta ove godine, međutim, može se pronaći na sajtu glossy.espreso.rs, datiran na 2013. godinu. U pitanju su iste fotografije i gotovo isti tekst, u koji su sada umetnuta i novinarska pitanja.

Uprkos odbijanju Nataše Miljković da razgovara sa novinarima Glossy-ja, stari intervju je prerađen i objavljen.

Tekst nosi naslov „S dodirom prošlih vremena”, a iz podnaslova čitalac saznaje da „iako bi markiranu odeću uvek zamenila nekim unikatnim komadom mladog i neafirmisanog dizajnera, poznata TV voditeljka ne pristaje na nametnuta pravila kada je reč o modi”.

Razgovor na tri strane tiče se mode i stila – da li prati trendove, da li joj je važna firmirana odeća, koje su joj omiljene boje i materijali, da li preferira štikle ili ravnu obuću… Intervju je ilustrovan fotografijama voditeljke koja pozira.

Nataša Miljković za Raskrikavanje navodi da ne zna kako se ovo desilo, jer je intervju za Glossy nedavno odbila, a jedna od pretpostavki je da se možda radi o starom intervjuu koji je dala za magazin Story „pre pet godina”, kada je i nastao foto-editorijal.

Neki odgovori u intervjuu liče, ali neki ne liče na moje. Ne znam da li su oni to negde pokupili iz starih intervjua pa sastavili svoj, a neke stvari uneli sami. Uopšte nisam sigurna”, navodi Miljković.

Da Vas podsetimo:  Bujica lažnih vesti tokom poslednje krize na severu Kosova

Iz redakcije Glossy-ja nismo dobili odgovor na pitanje da li se radi o starom intervjuu Nataše Miljković, i kako je do ovoga došlo. Na pitanja nije odgovorila ni urednica Glossy-ja, koja je ujedno i „priredila” ovaj tekst, Jasmina Antonijević Milošević.

Skrozza: Dovođenje čitalaca u zabludu

„Recikliranje” starih intervjua , prema oceni članice Komisije za žalbe Saveta za štampu i novinarke Vremena Tamare Skrozza, u suštini predstavlja neistinito izveštavanje.

Ako je intervju stari, morali su to da naznače, da kažu od kada je, za koga je… Ovo je dovođenje čitalaca u zabludu i neistinito izveštavanje, zato što je možda promenjen kontekst, možda ona o nekim stvarima misli drugačije… Nema veze što je intervju o modi i stilu. Možda joj se stil promenio”, navodi Skrozza.

Kako kaže, možda ima čitalaca koji su kupili Kurir baš da bi u Glossy-ju pročitali intervju sa Natašom Miljković da bi ih potom unutra sačekalo neprijatno iznenađenje ukoliko bi shvatili da se radi o nečemu što su već nekada pročitali.

Nikad nisam priređivala intervju od nekih starih intervjua i onda to objavila. Ako to postoji kao novinarska forma i ako je to postalo legitimno, onda ja sutra u Vremenu mogu da objavim intervju sa Tadićem koji priča iz pozicije predsednika Srbije. A ako to ne može, kako onda definišemo tu novinarsku formu? Dakle možemo da priređujemo intervjue o modi sa Natašom Miljković, ali ne možemo sa Tadićem ili pokojnim Miloševićem?”, navodi Skrozza.

Glossy, inače, izlazi od novembra 2017. godine svake srede kao besplatni dodatak uz Kurir čiji je izdavač Adria Media Group.

I nedeljnik Story je do maja prošle godine bio u njihovom vlasništvu, kada je prodat kompaniji Color Media International, čiji su vlasnici Robert Čoban i Velibor Đurović.

Da Vas podsetimo:  Od 3.000 medija u Srbiji, samo stotinak ispunjava funkciju

Marija Vučić

raskrikavanje.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime